یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی آغاز شد
دریازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دوکشور، دکتر واعظی مشترکات فرهنگی، دینی و اجتماعی دوکشور را بسیارمهم ارزیابی کرد و افزود: این موضوع مهمترین سرمایه و پشتیبان گسترش همکاریهای دوکشور است .
وی حضور کشور اندونزی در جنبش عدم تعهد، سازمان کنفرانس اسلامی و آ سه آن است را بسیارمثبت ارزیابی کرد و افزود: متاسفانه دهمین اجلاس کمیسیون دوکشور درسال 2010 برگزارشده است و پس از آن ، طی سالهای آتی ، حجم روابط از 2 میلیارد دلار به حدود 450 میلیون دلار کاهش یافت.
واعظی دلایل کاهش روابط بین دوکشور را عدم داشتن روابط بانکی مناسب میان ایران و اندونزی عنوان کرد و ادامه داد:اگر توافقات بانکی بین دوکشور به صورت مناسب تنظیم شود زمینههای همکاری بین دوکشور نیز بسیارافزایش خواهد یافت.
ریس یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و اندونزی به واردات روغن نخل درایران اشاره کرد وافزود: ایران می تواند با توجه به روابط خوب دوکشور، این واردات را به سمت اندونزی جهت دارکند .
وی به گسترش همکاریها درزمینه کاغذ، لاستیک و محصولات شیمیایی بین دوکشور اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی، پالایشگاه نفت، جاده سازی، تاسیس نیروگاه می توانیم با هم همکاری داشته باشیم.
وزیر ارتباطات به تشکیل کمیتههای مختلف زیرنظر وزرای مربوطه اشاره کرد و گفت: از وزیر ارتباطات اندونزی برای همکاری در زمینه IT ، مخابرات، فضایی، ماهواره و تحقیقات دعوت می کنم تا به تهران سفر داشته باشد.
واعظی به همکاریهای علمی، فنی و دانشگاهی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: تشکیل سه کمیته تخصصی همکاریهای سرمایه گذاری و بانکی، کمیته همکاریهای زیربنایی و زیرساخت و کمیته موضوعات تجاری و سایر امور ضروریست.
وی به سفر رئیس جمهور به اندونزی اشاره کرد و گفت: توافق بین دو رئیس جمهور زمینه برگزاری یازدهمین کمیسیون مشترک ایران و اندونزی را فراهم کرد.
واعظی به همکاریهای بین المللی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته حجم روابط بین دو کشور به دلیل برخی مشکلات و عدم تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی کاهش یافته است.
وی گسترش همکاری بین دو کشور را نشانگر گسترش اسلام رحمانی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با تقویت ارتباطات با کشورهای مسلمان منطقه، تلاش مخدوشگران اسلام را خنثی کند.
در این دیدار صوفیان جلیل، وزیر اقتصاد اندونزی با تشکر از مهمان نوازی دولت ایران گفت: دیروز در شهر قم حضور یافتم و طی ملاقات با حوزههای علمیه، گسترش فعالیتهای دینی وفرهنگی در ایران را،
از نزدیک مشاهده کردم.
وی یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اندونزی را بهترین فرصت برای بررسی مسائل دوجانبه بین دو کشور دانست و گفت: باید با گسترش فعالیتهای تجاری، سرمایه گذاری و بانکی موانع پیشروی دو کشور را به سرعت حل و فصل کنیم.
وزیر اقتصاد اندونزی به مذاکرات معلق بین دو کشور از سال 2008 اشاره کرد و گفت: این اجلاس فرصت خوبی برای حل و فصل روابط بانکی بین دو کشور است.
صوفیان جلیل اظهار کرد: ایران کشوری در حال رشد است و از درآمد سرانه خوبی برخوردار و با در دست داشتن جمعیت رو به افزایش و منابع غنی نفت می تواند برای همکاری با اندونزی یک فرصت محسوب شود.
وی به همکاری در زمینه روغن نخل، کاغذ، قهوه و چای اشاره کرد و گفت: با غلبه بر مشکلات در مسیر افزایش حجم روابط تجاری گام بر می داریم.
وزیر اقتصاد اندونزی به حضور وزیر انرژی، مقامات مالی و بانکی و فعالان بخش خصوصی این کشور در این کمیسیون اشاره کرد و گفت: اراده جدی ما گسترش روابط بین دو کشور است.
وی ادامه داد: با همکاریهای دوجانبه بین ایران و اندونزی نشان خواهیم داد که اسلام دین صلح، تعادل و میانه روی است و می تواند به گسترش صلح جهانی کمک کند.
صوفیان جلیل پتانسیل و قابلیتهای فراوان بین دو کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این کمیسیون با تشکیل کمیتههای تخصصی، فرصت مناسبی است تا محدودیتهای موجود در مسیر حجم تبادل تجاری دو کشور را شناسایی کند.
وی تصریح کرد: لازم است در خصوص ایجاد پرواز مستقیم بین دو کشور مذاکرات ادامه یابد تا تجار و مردم دو کشور بتوانند به راحتی با هم ارتباط برقرار کنند.
یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک با تشکیل کمیتههای تخصصی در حال انجام است.