یادداشتی از وزیر ارتباطات در پایگاه اطلاع رسانی دولت: ICT و پسا تحریم

شماره :
43298
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:43
دسته بندی

یادداشتی از وزیر ارتباطات در پایگاه اطلاع رسانی دولت: ICT و پسا تحریم

توجه به تولید داخلی و بومی سازی فناوری‌های نوین ارتباطی از جمله برنامه‌‌های اصلی حوزه ICT در دوران پسا تحریم است.

 

پایگاه اطلاع رسانی دولت/ با توجه به اینکه دسترسی همه آحاد جامعه به خدمات و اطلاعات از اهداف اصلی دولت تدبیر و امید است این وزارت نیز در جهت توسعه خدمات ارتباطی به مناطق محروم و دورافتاده اقدامات گسترده ای صورت داده تا پایان سال 94 کلیه روستا‌های بالای 20 خانوار کشور از ارتباط به شبکه جهانی اینترنت برخوردار و توسعه دسترسی آزاد به اطلاعات بواسطه گسترش رسانه‌‌های مجازی و شبکه‌‌های اجتماعی نگرانی‌هایی را در خصوص حفظ حریم خصوصی نیز پدید آورده است که نیازمند افزایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی است.

 

حفظ این نشاط و برنامه ریزی برای دوران پسا تحریم یکی از نکات مهم و اساسی است که باید با دقت به آن توجه شود.

با توجه به اینکه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشران توسعه همه بخش‌‌های اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی جامعه است، اهمیت موضوع دو چندان می‌نماید.

رشد خیره کننده ICT و نقش و جایگاه آن در زندگی روزمره مردم و تمایل به سرمایه گذاری در این حوزه با توجه به بازگشت مناسب سود منجر به نگاه ویژه شرکت‌های خارجی جهت حضور در این بازار می‌گردد و در نتیجه بازار ICT کشور طی چهار سال آینده شاهد افزایش حجم تا حدود 50 میلیارد دلار خواهد بود.

حضور پررنگ بخش خصوصی داخلی و تدوین سیاست‌های مناسب بویژه تدوام سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌تواند ضمن ایجاد اشتغال مناسب، زمینه استفاده از منابع انسانی متخصص داخلی را مهیا نماید. قطعا ً حضور بی محابای شرکت‌های خارجی و صرفا ً واردات محصولات منجر به رونق اقتصادی نخواهد شد و سرانجامی جز از بین رفتن توانمندی‌های داخلی ندارد.

 

به همین جهت توجه به تولید داخلی و بومی سازی فناوری‌های نوین ارتباطی از جمله برنامه‌‌های اصلی حوزه ICT در دوران پسا تحریم است.

تشکیل کنسرسیوم‌ها و شرکت‌های هولدینگ در حوزه ICT و تجمیع توانمندی‌‌های بخش‌‌های خصوصی داخلی می‌تواند در فضای رقابت با حضور شرکت‌‌های خارجی تاثیرگذار باشد و البته حضور شرکت‌های خارجی به شرط استقرار خط تولید در داخل و ارائه آموزش‌‌های علمی

می تواند زمینه رشد ورقابت را در داخل ایجاد کند.

حمایت از تحقیقات و شرکت‌های دانش بنیان نیز یکی دیگر از برنامه‌‌های مورد نظر این وزارت برای مدیریت دوران پسا تحریم در حوزه ICT می‌باشد.

خوشبختانه استعداد و هوش جوانان ایرانی و فارغ التحصیل شدن سالانه 22 هزار نفر در حوزه ICT ظرفیت عظیم نیروی انسانی و پتانسیل بالای این بخش را فراهم کرده است چرا که در حوزه ICT مخصوصا در بخش تولید محتوی مهمترین ابزار، نیروی انسانی کارآزموده و متخصص است.

موقعیت جغرافیایی مناسب، وجود نیروی متخصص و توانمند و برطرف شدن مشکلات تحریم با تدوین یک برنامه مناسب سرآغاز جهش کشور در حوزه ICT و تبدیل شدن به‌هاب ارتباطی منطقه خواهد بود.

ارتباط اقتصادی با سایر کشورها لاجرم موضوعاتی همچون تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک و…را به همراه دارد که بسترسازی آن بخش مهمی از فعالیت‌‌های این وزارت است.

X