کارگاه آموزشی " پیاده سازی و توسعه پنجره های واحد -بازخوانی تجربیات موفق جهانی" برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) در راستای اجرای پروژه "بررسی و تدوین برنامهها و اقدامات توسعه دولت الکترونیکی با تاكید بر ساختار مشاركت بخش دولتی و غیر دولتی (PPP)" در پژوهشکده سیاست پژوهی و مدیریت راهبردی فاوا، کارگاه آموزشی " پیاده سازی و توسعه پنجره های واحد- بازخوانی تجربیات موفق جهانی" به عنوان اولین خروجی پروژه مذکور با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان فناوری اطلاعات توسط پروفسور تام باترلی مشاور ارشد سازمان توسعه و تسهیل تجاری سازمان ملل (TDAF) طی روزهای 12 و 13 اردیبهشت ماه در محل وزارت اقتصاد برگزار گردید.
از مهمترین موضوعات مطرح شده در این کارگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد پنجره واحد در کشور و پرهیز از موازی کاری جهت رشد اقتصادی کشور ضروری است.
پیاده سازی پنجره واحد به صورت طرح مشارکتی (PPP) از جمله مدلهای شناخته شده در این حوزه است.
پنجره واحد در واقع تسهیلاتی جهت سهولت کسب وکارها است و اهمیت آن به میزان اثرگذاری در تسهیل کسب وکار بستگی دارد.
در پیاده سازی پنجره واحد باید به بحثهای ساده سازی فرایندها، هماهنگ سازی مدلهای داده و استانداردها توجه ویژه داشت.
رویه مشارکت بخش خصوصی و عمومی در پیاده سازی پنجره واحد رویه ای بسیار موفق و سودآور میتواند باشد، به شرط آنکه مالکیت نهایی با دولت باشد و دولت توجه به امتیازاتی که به بخش خصوصی میدهد داشته باشد.
پنجره واحد موثر هر کشوری توسط افراد بومی آن کشور که به مسائل و چالشها اشراف کامل دارند، پیاده سازی خواهد شد و استفاده از توان و ظرفیتهای مشاوران خارجی و مشارکتهای بین المللی در کنار نیروی متخصصین داخلی، پیشرانی برای پیاده سازی هوشمندانه آن خواهد بود.
پنجره واحدهای متعدد مشکلاتی به همراه خواهد داشت و بهتر است تمام آنها در یک پنجره واحد اصلی ارائه شوند.
عزم ویژه سیاسی در سطوح بالای مدیریت کشور برای هماهنگی بین سازمانها باید وجود داشته باشد تا بر مشکلات عدم تعامل سازمانها غلبه نماید.
نمونه پنجره واحدهای موفق در کشور شامل پنجره واحد گمرک، پنجره واحد شهرداری و پنجره واحد سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی و زنجان است.