کارگاه آموزشی "مدیریت تداخل فرکانسی سرویس پهن باند ماهواره ای متحرک (ESIM) با دیگر سرویس ها"
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خانم دکتر دوست مجری پروژه داخلی "امکان سنجی فنی مدیریت تداخل فرکانسی ESIM با دیگر سرویسها" با بیان این که، این کارگاه آموزشی ارایه دهنده دستاوردهای این پروژه انجام شده در گروه ارتباطات ماهوارهای این پژوهشگاه بوده است، گفت: در این کارگاه آموزشی که روزهای 15 و 16 شهریور و با همکاری آقای دکتر حاجیپور، خانم دکتر کریمزاده و آقای مهندس فاسونیه چی برگزار شد، سناریوهای تداخل GEO ESIM و پیشنهادات اولیه برای بررسی و تحلیل تداخلات Non GEO ESIMها با حضور مدیران و شرکت کنندگانی ازسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران، سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی، پژوهشکده سامانه ماهواره و نیز پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارایه گردید.
همچنین سامانههای پایش و مانیتورینگ طیف رادیوفضایی به جهت آشکارسازی تداخل و نیز سامانههای مکانیاب تداخل geolocation معرفی و بررسی گردیدند. علاوه بر آن چگونگی مراکز کنترل و مانیتورینگ شبکه (NCMC)، به منظور کنترل تداخل ESIM نیز مطرح و شرح داده شدند.
وی با اشاره به این که تقاضای استفاده از سرویسهای پهن باند ثابت ماهوارهای FSS (Fixed Satellite Service) در ایستگاههای زمینی در حال حرکت موسوم به ESIM (Earth Station in Motion) روز به روز در حال افزایش میباشد، ادامه داد: این سرویسها در خودروها، قطارها، ناوگان هوایی و شناورهای دریایی قابل استفاده است. در این میان سرویسهای مختلفی در باند فرکانسی مشترک با این سرویس در حال ارایه بودهاند که شناسایی، بررسی و شبیهسازی این تداخلات به منظور استخراج الزامات کنترل تداخل و ارایه آن در نشستهای بینالمللی ITU امری ضروری است. دکتر دوست خاطر نشان کرد: آنچه در نشست بین المللی WRC2023 مورد بررسی قرار خواهد گرفت، الزامات کنترل تداخل Non GEO ESIMها با سرویسهای دیگر میباشد.