چین و روسیه با تسلط بر هوش مصنوعی ساختار ژئوپلتیکی جهان را تغییر خواهند داد
رئیس سرویس جاسوسی خارجی بریتانیا روز سهشنبه هشدار داد که دشمنان غرب مانند چین و روسیه برای تسلط بر هوش مصنوعی به گونهای رقابت میکنند که میتواند ژئوپلیتیک را در دهه آینده متحول کند.
ریچارد مور، رئیس سرویس اطلاعات مخفی، موسوم به MI6، گفت مهندسی کوانتومی، زیست شناسی مهندسی شده، حجم وسیعی از داده ها و پیشرفت در قدرت کامپیوتر تهدیدی است که باید توسط غرب مورد توجه قرار گیرد.
مور که به ندرت برای سخنرانی ظاهر می شود، روز سه شنبه می گوید: "دشمنان ما پول و جاه طلبی را برای تسلط بر هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و زیست شناسی مصنوعی می ریزند، زیرا می دانند که تسلط بر این فناوری ها به آنها اهرمی می دهد."
مور، یک دیپلمات سابق که در سال 2020 رئیس MI6 شد، گفت پیشرفت فناوری در دهه آینده می تواند از تمام پیشرفت های فناوری در قرن گذشته پیشی بگیرد.
سازمانهای اطلاعاتی روسیه و چین از نگرانی ویژه جاسوسان غرب هستند که برای به کارگیری قدرت طیفی از فناوریهای پیچیده، گاه با سرعتی سریعتر از غرب، حرکت کردهاند. آژانسهای اطلاعاتی غربی نگرانند که پکن بتواند طی چند دهه بر تمام فناوریهای نوظهور کلیدی، به ویژه هوش مصنوعی، زیستشناسی مصنوعی و ژنتیک تسلط یابد.
رشد اقتصادی و نظامی چین در 40 سال گذشته، در کنار سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 که به جنگ سرد پایان داد، یکی از مهمترین رویدادهای ژئوپلیتیکی دوران اخیر محسوب میشود.
سازمانهای جاسوسی غرب به ویژه آمریکا و انگلیس از پیشرفتهای گسترده چین و روسیه در زمینه فناوریهای هوش مصنوعی با سرعتی بالا بسیار نگرانند.
آژانسهای اطلاعاتی غرب نگرانند روسیه و چین در یک دهه آینده بتواند بر تمام فناوریهای نوظهور جهان از جمله هوش مصنوعی، زیست شناسی مصنوعی و ژنتیک تسلط یابد .
202000910.075