چین خواستار تنظیم مقررات به رهبری سازمان ملل برای کاربرد نظامی هوش مصنوعی است
چین برای اولین بار با تشدید رقابت این کشور با ایالات متحده بر سر فناوری استفاده دوگانه، پیشنهادی را به سازمان ملل ارائه کرده است تا کاربرد نظامی هوش مصنوعی (AI) را تنظیم کند.
لی سونگ، سفیر چین در امور خلع سلاح، روز دوشنبه گفت: این سند بر "تحقیق، توسعه، استقرار و استفاده از هوش مصنوعی برای کاربردهای نظامی تمرکز دارد و راه حل هایی را برای چگونگی توسعه و استفاده از فناوری هوش مصنوعی در زمینه نظامی پیشنهاد می کند."
چین در طول سالها میلیاردها دلار در این بخش سرمایهگذاری کرده است، و بهویژه از زمانی که دولت در سال 2017 از «طرح توسعه عمومی هوش مصنوعی جدید» با هدف تبدیل چین به پیشرو در این زمینه تا سال 2030 رونمایی کرد.
کارشناسان می گویند هوش مصنوعی پایه و اساس ماموریت ارتش آزادیبخش خلق (PLA) برای تبدیل شدن به یک ارتش "کلاس جهانی" خواهد بود که قادر به رقابت با ایالات متحده در چند دهه آینده است. گنجاندن هوش مصنوعی به معنای افزایش "هوشمندسازی در کنار مکانیزاسیون و اطلاع رسانی" PLA مطابق اسناد دولت چین است. PLA قبلاً شروع به استقرار فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی کرده است.
در سندی که روز دوشنبه به سازمان ملل ارائه شد، به نظر میرسد چین تلاش میکند تا زمینه بازی برابر در میان کشورهای دارای فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی ایجاد کند. از نظر امنیت راهبردی، کشورها بهویژه کشورهای بزرگ نیازمند توسعه و بکارگیری فناوری هوش مصنوعی در عرصه نظامی به شیوهای محتاطانه و مسئولانه، خودداری از دستیابی به برتری مطلق نظامی و جلوگیری از تعمیق اشتباه محاسباتی استراتژیک، تضعیف روابط استراتژیک متقابل هستند.
وزارت دفاع ایالات متحده نقش هوش مصنوعی را در گزارشی در مورد نیروهای مسلح چین که در ماه نوامبر منتشر شد، برجسته کرد.
شورای روابط خارجی با استناد به این گزارش گفت: «آکادمی علوم نظامی چین (AMS) موظف است اطمینان حاصل کند که «تئوری و دکترین جنگ PLA از طریق تأکید بر فناوریهای نوظهور از فناوریهای مخرب مانند هوش مصنوعی و سیستمهای خودمختار به طور کامل استفاده میکند».
چین به دنبال تبدیل شدن به یک "ابر قدرت جهانی نوآوری است.
219000924.258