چهارمین رویداد بزرگ سالانه رایانش ابری ایران

شماره :
42592
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

چهارمین رویداد بزرگ سالانه رایانش ابری ایران

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) همایش یک روزه رایانش ابری ایران با سخنرانی مهندس جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور دکتر خوانساری رئیس پژوهشگاه و شرکت‌های فعال در حوزه رایانش ابری در محل پژوهشگاه  برگزار گردید.

بنا بر این گزارش در افتتاحیه این مراسم تعدادی از مدیران و کارشناسان در زمینه رایانش ابری در خصوص تاثیر رایانش ابری بر صادرات، آینده رایانش ابری در ایران، ظرفیت‌‌های سرمایه گذاری در حوزه رایانش ابری، روند‌های آتی رایانش ابری در نرم افزار‌های سازمانی به تشریح وضیعت و همچنین پیشرفت‌‌های انجام شده پرداختند و راه کارهایی را نیز در این زمینه ارائه کردند.
 همچنین پنل تخصصی در زمینه رایانش ابری در نرم افزار‌های سازمانی برگزار شد و کارشناسان به ارائه نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.
همچنین در افتتاحیه این رویداد مهندس ‏جهانگرد معاون فناوری‌‌های نوین وزارت ارتباطات  با تاکید بر ضرورت عدم تاخیر در تغییر معماری شبکه نگهداری دیتا اعلام کرد: اگر به سمت کلاود در تمام لایه‌ها نرویم این چرخه تکمیل نمی‌شود و هرچه تاخیر کنیم بسیاری از سرویس‌ها را نمی‌توانیم شروع و از آنها حمایت کنیم.

جهانگرد با اشاره به اهمیت حمایت دولت از رشد دسترسی به دیتا به عنوان یکی از خدمات ضروری، ادامه داد:  در زمینه کلاود ‏سه تکلیف از منظر اجرایی بر دوش دولت است: درک درست داشتن، حمایت از کل چرخه و همکاری با آنها برای تنظیم مقررات، امنیت و حریم خصوصی و کاهش هزینه‌ها.

معاون فناوری‌‌های نوین وزارت ارتباطات در خصوص مضرات تاخیر در اعمال تغییرات در شبکه گفت: پلتفرم ذهنی ما برای پیش‌بینی زمان تغییرات کند است. غفلت ما در دهه گذشته برای اعمال تغییرات باعث شد عقب بمانیم و امروز به شبکه‌‌های اجتماعی به عنوان تهدید نگاه کنیم.

گفتنی است در بخش دوم این همایش یک روزه نیز قرار است موضوعاتی چون لزوم استاندارد سازی حفاظت از اطلاعات کاربران در کشور بر اساس الگوی GDPR و همچنین الزامات راه اندازی ابر‌های عمومی و خصوصی مبنی بر Openstack در محیط‌‌های Enterprice در سالن اصلی همایش مورد بررسی قرار بگیرد.
 همچنین در سالن‌‌های جانبی نیز کارگاه همکاران سیستم با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌‌های ارائه نرم افزار‌های ابری برای کسب و کارها، کارگاه ابرآروان با موضوع هیبرید کلود، توسعه پذیری، پایداری و امنیت  و همچنین کارگاه Xaasبا موضوع نقش Autoscalling&pay as you go در ارائه خدمات ابری برگزار شود.
بر این اساس به گفته کارشناسان در این رویداد، پیش بینی می شود که طی ۱۰ الی ۱۵ سال آینده تامین منابع پردازشی و ذخیره سازی مورد نیاز سامانه‌‌های الکترونیکی و یا هوشمند بصورت محلی دیگر از نظر هزینه مقرون به صرفه نباشد و شبکه رایانش همانند شبکه برق فراگیر خواهد شد.
 هدف اصلی برگزاری این رویداد، انتقال تجربیات موفق مجموعه‌‌های صنعتی و علمی دانش بنیان و پیشرو در قالب فن بازار، نمایشگاه و کارگاه‌‌های جنبی به علاقه مندان و نهاد‌های مختلف کشور عنوان شده است.
 این رویداد عصر امروز با برگزاری مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به پایان می رسد.
 

X