پیام دکتر خوانساری به همکاران به مناسبت سالروز تأسیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران
مؤلفه دانش در فرآیند توسعه جوامع بشری از چنان اهمیتی برخوردار است که در دهههای اخیر عملاً امکان توسعه بدون توجه به منظومه علم و فناوری وجود نداشته و در حقیقت میباید منظومه علم و فناوری را پایه و اساس هرگونه تعالی و کمال مادی و معنوی دانست. دانش علمی هنگامی اهمیت دوچندان مییابد که در صدد باشیم فرآیند توسعه را در حوزههای حساس وپرتحولی مانند ارتباطات و فناوری اطلاعات تعریف کنیم چرا که حضور فناوریهای نوظهور این حوزه در زندگی روزمره بشری آنچنان مؤثر بوده است که ذائقه کاربران را به تغییرات مستمر عادت داده و این کاربران که تعدادشان نیز هر روز در حال فزونی است مستمراً از ارائه دهندگان کالا و خدمات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تقاضامند آنند که کالاها و خدماتی جدید، با کیفیت و باقابلیت دسترسی گسترده تر در اختیار آنان قرار دهد. پاسخگویی به این نیازها صرفاً از مسیر پژوهش، نوآوری و تحول دانش پایه محقق میگردد و تنها جامعه ای میتواند رضایتمندی کاربران را فراهم سازد که زیرساختهای پژوهشی لازم را فراهم ساخته باشد.
بدین جهت است که طی حدود یک سال گذشته، ایجاد ثبات ساختاری، بازگرداندن روحیه نشاط علمی و پویایی در زمینه پژوهش و نوآوری، سو دهی ظرفیتهای پژوهشی به نیازهای جدی و بزرگ بخش فاوا با تأکید بر اقتصاد مقاومتی، خصوصاً در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است، از اصلیترین راهبردهای دولت تدبیر و امید در مرکز تحقیقات مخابرات ایران بوده، که ثمرات مبارک آن به تدریج در حال ظهور است.
بی شک مرکز تحقیقات مخابرات ایران که در حال حاضر پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نام گرفته است، با قدمت چهل و چهارساله خود، نقطه ثقل تحولات پژوهش و نوآوری در حوزه فاوای کشور محسوب میشود که از یک سو کوله باری گرانسنگ از تجارب سالهای دور در عرصه خودکفایی و جهاد علمی خصوصاً در سالهای دفاع مقدس را به همراه دارد و از سوی دیگر به پشتوانه خون شهدا و با همت جوانان پژوهشگر، اعضا هیأت علمی و مجموعه کارکنان خدمتگزار خود، پیشتازی و مرجعیت علمی در لبههای فناوری ICTرا برای کشور فراهم ساخته است.
10 اسفند ماه که مصادف با چهل و چهارمین سالروز تأسیس این مرکز است، فرصتی مغتنم برای گرامیداشت قدیمیترین نهاد پژوهشی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور است که با هماهنگی شایسته با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش کلیدی خود را به عنوان مشاور مادر تحقیقاتی این مجموعه به نحو مطلوب ادا نموده است. بی گمان کسب موفقیتهای بی بدیل پژوهشگران این پژوهشگاه در طول دهههای گذشته نشانهای آشکار و مصداقی بارز از پیشرفت چشمگیر محققین آن است که در پرتوی تعهد و تخصص ایشان به دست آمده است.
ما به دنبال آن هستیم که به حول و قوه الهی مرکز تحقیقات مخابرات ایران با التزام به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری جایگاهی نسبت به گذشته موفق تر و آینده ای روشن تر در کشور ایفا نماید. اینجانب ضمن ارج نهادن به تلاش کلیه پژوهشگران و همکاران مرکز، سالروز تأسیس این مرکز را تبریک و تهنیت عرض نموده و توفیق همکاران را در ارائه فعالیتهای پژوهشی اثربخش تر و تحقق تعهدات آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از خداوند متعال مسئلت مینمایم.