پژوهشگاه ICT هسته مرکزی کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات است

شماره :
41086
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:36
دسته بندی

پژوهشگاه ICT هسته مرکزی کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات است

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات در گفت و گویی در ارتباطات با چگونگی برگزاری مجموعه کنفرانس های ظرفیت با محوریت شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: همزمان با شروع به کار دولت سیزدهم، شبکه ملی اطلاعات به عنوان بزرگترین طرح و برنامه وزارت ارتباطات معرفی شد. سوالات، ابهامات و برداشت های متفاوتی نسبت به شبکه ملی اطلاعات بود، که ما به عنوان بخش خصوصی پیشنهادی را به این وزارت خانه دادیم تا گامی در جهت معرفی شبکه ملی اطلاعات برداریم و خوشبختانه این موضوع با استقبال همراه شد.
وی همچنین با انتقاد به برگزاری کنفرانس های متعدد در کشور که به صورت تک بعدی هستند، بیان کرد: کنفرانس ظرفیت، متفاوت با دیگر کنفرانس هایی که در کشور برگزار می شود عمل کرده؛ به این صورت که تمام ذینفعان دعوت می شوند، مطالب و برنامه های خودشان را اعلام می‌کنند و نهایتا در این فضا نقاط قوت و نقاط ضعف شناسایی می شود.
دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات در ارتباط با زنجیره شرکت کنندگان در این کنفرانس، تشریح کرد: افرادی که در کنفرانس ظرفیت حضور دارند شامل سه بخش می شوند، حاکمیت و دولت که سیاست‌های کلان و برنامه های راهبردی خود را اعلام می‌کنند، گروه دوم متصدیان و کارگزاران اجرایی هستند که بیشتر شامل اپراتورها می شوند و بخش سوم که در این زنجیره وجود دارد شرکت های خصوصی هستند، که فعالیت هایی را در حوزه تولید خدمات فنی مهندسی و مشاوره انجام می دهند و به آن زنجیره های تامین داخلی نیز می گویند.
وی با بیان اینکه برقراری رابطه بین شرکت کنندگان از رسالت‌های اصلی کنفرانس ظرفیت می باشد، بیان کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان هسته مرکزی این کنفرانس ها تعیین شد و از ابتدا اولین کنفرانس نیز در پژوهشگاه برگزار گردید که تمامی امکانات مورد نیاز توسط پژوهشگاه در اختیار این کنفرانس قرار گرفت.
رستگار در ارتباط با اینکه چرا پژوهشگاه به عنوان هسته مرکزی این کنفرانس در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اینکه نقطه متمرکز این کنفرانس ها پژوهشگاه است، وجود دبیرخانه کنفرانس در پژوهشگاه می باشد که تمام مدیران پژوهشکده‌های پژوهشگاه ICT و رییس پژوهشگاه عضو این دبیرخانه هستند.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات با مروری بر کنفرانس های برگزار شده و دلیل تمرکز آن ها بر روی موضوعات لایه ای شبکه ملی اطلاعات، گفت: اولین کنفرانس مهرماه سال گذشته برگزار شد و در آن کنفرانس کل شبکه ملی اطلاعات را از ابتدایی ترین لایه تا لایه انتهایی معرفی کردیم، که  در بخش دولتی و بخش خصوصی قابلیت‌های کل شبکه مطرح گردید.
وی در ادامه با اشاره به دومین کنفرانس ظرفیت و چگونگی برگزاری این کنفرانس ها گفت: بعد از اینکه کنفرانس اول برگزار شد، تصمیم بر این شد تا هر سه ماه یکبار یک کنفرانس ظرفیت داشته باشیم و به صورت موضوعی به آن بپردازیم؛ با نگاه دبیرخانه متوجه شدیم که در بخش پهنای دسترسی در شبکه ملی اطلاعات بسیار عقب هستیم و به همین دلیل دومین کنفرانس ظرفیت در اسفندماه سال گذشته با موضوع FTTx برگزار شد.که یکی از پرمخاطب‌ترین کنفرانس های ظرفیت شبکه ملی اطلاعات نیز بود.
رستگار در ادامه به فعالیت پژوهشی دبیرخانه این کنفرانس که با مرکزیت پژوهشگاه است اشاره کرد و گفت: در دبیرخانه بر روی تمام موضوعات شبکه ملی اطلاعات بحث و بررسی متعددی شد و به همین دلیل در ادامه به موضوع مهمی چون پردازش گرها و ذخیره سازها رسیدیم، یکی از مبحث هایی که در شبکه ملی اطلاعات وجود دارد بومی سازی که باید حداقل در سال ۱۰ درصد رشد در بخش بومی‌سازی داشته باشیم و این چنین شد که کنفرانس ظرفیت سوم را به موضوع محصولات و راه حل های ذخیره سازی و پردازشی داده و اطلاعات اختصاص دادیم. در ادامه نیز اهمیت امنیت در شبکه ملی اطلاعات در الویت قرار گرفت و به همین دلیل کنفرانس ظرفیت چهارم به این موضوع یعنی امنیت و تاب آوری شبکه ملی اطلاعات اختصاص داده شد.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات با اشاره به موضوعات بعدی برگزاری کنفرانس ظرفیت اشاره کرد و گفت: دو کنفرانس آتی در آینده داریم، یکی هوش مصنوعی است که در لایه های کاربردی شبکه ملی اطلاعات اهمیت دارد و دیگری اینترنت اشیاء است که آن هم مرتبط با این موضوع می باشد. نکته قابل توجه این است که در بحث در اینترنت اشیاء، دولت تنها مسئولیتی که دارد بحث فراهم کردن بستر مناسب است.
وی با بیان اینکه موضوعات هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند، عنوان کرد: به دلیل نزدیکی این موضوعات دو کنفرانس مذکور به فاصله یک ماه انجام خواهد شد. وی افزود: هوش‌مصنوعی یک فناوری نیست در اصل موضوعی است که در تمام فناوری ها مورد استفاده قرار می گیرد، که یکی از آن ها اینترنت اشیا است و به همین دلیل کنفرانس هوش مصنوعی از اهمیت بالایی در شبکه ملی اطلاعات برخوردار است.

X