پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات لوح تقدیر و تندیس طرح پژوهشی برگزیده را برای طراحی و پیاده سازی ابر رایانه سیمرغ دریافت کرد
در دومین روز از برگزاری بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار، به همت وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در حاشیه بیست و یکمین نشست مدیران ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور، با معرفی برترین دانشگاهها، سازمانهای دولتی و پایاننامههای تقاضامحور، دکتر یزدانیان لوح تقدیر و تندیس طرح پژوهشی برگزیده وزارت ارتباطات به واسطه پژوهش، طراحی و پیاده سازی ابررایانه سیمرغ با ظرفیت 180 ترافلاپس را دریافت کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم، از برگزیدگان حوزه ارتباط با صنعت در بخشهای دانشگاهها با بیشترین عملکرد با جامعه و صنعت، پایاننامههای تقاضامحور در ارتباط با صنعت، طرحهای برگزیده دانشگاهها در بهرهبرداری از مزیتهای استانی و طرحهای برگزیده صنعتی مورد تقدیر قرار گرفتند.
گفتنی است، در این مراسم که با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم و فناوری همراه بود، با اهدای لوح تقدیر و تندیس از رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به واسطه پژوهش، طراحی و پیاده سازی ابررایانه سیمرغ با ظرفیت 180 ترافلاپس به عنوان طرح پژوهشی برگزیده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1400 تقدیر به عمل آمد.
طرح کلان ابررايانه سيمرغ با هدف ايجاد و راه اندازي يک مرکز ابررايانه مبتني بر فناوري ابري و با توان پردازشي 5.3 پتافلاپس آغاز گرديد که در مرحله اول، راه اندازي ابررايانه سیمرغ در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ و همزمان با روز جهانی ارتباطات به صورت آزمايشي راه اندازي شد و در تابستان 1400 در راستای برآورده شدن بخشی از نیازمندیهای کشور در حوزه پردازشهای فوق سریع با ظرفیت پردازش 180 ترافلاپس خدمات آن آغاز شده است و در حال توسعه به ظرفیت 270 ترافلاپس در 3 ماه آینده و به بيش از 1 پتافلاپس تا اواسط سال 1401 می باشد.
همچنین، توسعه ظرفیت ابررایانه سیمرغ به 5.3 پتافلاپس تا اواخر سال 1401 در برنامه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. با توجه به طراحي ماژولار صورت گرفته، ابررايانه سيمرغ ایران را جزء ۳۰ کشور دارای توانمندي طراحي و ساخت ابررایانههایی با ظرفیت در مقیاس پتافلاپس قرار داده است.