پروژه های کاربردی هوش مصنوعی در حوزه سلامت
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه در این جلسه گفت: هوش مصنوعی به صورت جدی جزء برنامه های راهبردی دنیا محسوب می شود، لذا وزارت ارتباطات ساختاری جدید در بخش پروهشی خود با عنوان مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی و با ماموریت های ملی پیش بینی کرده است.
دکتر انصاری افزود: تعدادی تفاهم نامه با دانشگاه های علوم پزشکی و غیر پزشکی و مراکز مختلفی که با هوش مصنوعی مرتبط هستند منعقد کرده ایم. در این مرکز مسائل تعریف و با کمک منابعی که در وزارتخانه و پژوهشگاه داریم و قراردادهایی که با مجموعه های مختلف منعقد نموده ایم هوش مصنوعی را در صنعت، اقتصاد ، خدمات و زندگی مردم، کاربردی خواهیم کرد. از طرفی در معاونت فناوری وزارتخانه در حال تهیه نقشه راه هوش مصنوعی کشور هستیم که در آینده به صورت برنامه های اجرایی برای کلیه دستگاه ها ارائه خواهد شد. همینطور جهت توسعه زیرساخت های حقوقی هوش مصنوعی در حال انجام کار مشترک با سازمان تنظیم مقررات هستیم. موضوع هوش مصنوعی، موضوع یک دستگاه نیست و در مجموعه حاکمیت مضوعیت دارد و قابل تسری است و ما در این مرکز مکان و امکانات لازم را در اختیار نماینگان حوزه سلامت قرار خواهیم داد و آنها را در تصمیم گیری های مختلف مربوطه از جمله حوزه فضایی دخیل می نماییم. دکتر انصاری تاکید کرد: این مرکز مربوط به همه حوزه ها می باشد و فقط مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نمی باشد و از نمایندگان حوزه سلامت خواست تا پیشنهادات خود را ارائه دهند.
دکتر بیطرف مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تشکر از برگزاری جلسه و اشاره به تفاهم نامه منعقد شده با پژوهشگاه ICT پیشنهاد داد امکانات پژوهشگاه را جهت استفاده در حوزه سلامت دسته بندی کنیم و همچنین خواست تا فرایند قراردادها و ابلاغ اعتبار شفاف تر شود.
دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشکر و استقبال از موضوع گفت: موضوع سلامت الکترونیک به خصوص در دوران شیوع ویروس کرونا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. وی ضمن ابراز علاقه مندی برای مستحکم تر شدن ارتباطات بین مجموعه ها گفت: دانشگاه با رعایت چارچوب های لازم می تواند دیتا و فیلدهای بالینی مختلف را بر اساس قوانین مربوطه در اختیار این مرکز قرار دهد.
دکتر انیسیان نماینده سازمان نظام پزشکی گفت: مهمترین کمک هوش مصنوعی در حوزه سلامت مدیریت داده های پزشکی است که بخش عمده اش مربوط به حاکمیت می باشد و دیگری ساده و موثر کردن درمان است. درخواست ما این است که تمرکزمان را روی سیاست راهبردی برنامه هفتم گذاشته و روی بخش خصوصی کار کنیم تا بهره بیشتری ببریم. وی تاکید نمود: در کنار هم و با برنامه مشخص کار کنیم. از دانشگاه های پزشکی و پژوهشگاه کمک بگیریم تا اقتصاد سلامت را رشد دهیم و برای رسیدن به این هدف می توانیم از مدل های موفق مثل سنگاپور و کره جنوبی استفاده نماییم. ما در سازمان نظام پزشکی آمادگی داریم تا در کنار این مجموعه با هم همکاری کنیم.
دکتر انصاری در توضیح نقش حاکمیت و بخش خصوصی توضیح داد: گاهی مسائلی هستند که جنبه حقوقی دارند و باید از سوی دولت حل شود. استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و صنایع و دانشگاه ها باید با هم نقش آفرینی کنند. سیاست ما برونسپاری است و چیزی به صورت انحصاری در مرکز وجود ندارد ما بنا نداریم کار دولتی انجام شود ولی دولت باید کارگشا باشد و مسیر را برای حضور صنایع و سرمایه گذارها باز کند.
در انتها مقرر شد ضمن نهایی نمودن تفاهم نامه های مربوط به دانشگاه های علوم پزشکی تهران، کمیته حوزه سلامت در حوزه هوش مصنوعی تشکیل شود. همچنین از مجموعه های مدعو درخواست شد تا اطلاع رسانی لازم درخصوص امکانات مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی به صنایع یا شرکت های حوزه سلامت داده شود تا در صورت نیاز از آن استفاده نمایند.