وزیر ارتباطات در دومین سال دولت تدبیر و امید در استان مرکزی: شمار کاربران اینترنت در دولت یازدهم سه برابر شد
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات، به نقل از ایرنا دکتر محمود واعظی افزود:پیش از این تنها سه میلیون نفر در کشور از خدمات اینترنتی بهره مند بودند، اما هم اکنون بیش از 9 میلیون نفر از این خدمات بهره مندند.
وی ادامه داد: همچنین پیش از فعالیت دولت یازدهم تنها 200 هزار نفر امکان استفاده از خدمات اینترنتی تلفن همراه را داشتند،اما امروز بیش از 11 میلیون نفر در نقاط مختلف کشور از این خدمات بهره می برند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: ارائه خدمات اینترنتی حتی برای روستاهای بالای 15 خانوار در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است به طوری که در سال گذشته بیش از هشت هزار روستا در نقاط مختلف ایران اسلامی از این خدمات بهره مند شدند و 25 هزار روستا نیز تا پایان امسال می توانند از خدمات اینترنت استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت انتقال خطوط بین شبکه ای از آغاز فعالیت دولت یازدهم دو برابر شده است به طوری که ارتباط ترانزیت، که اروپا و آسیا را به هم وصل می کند در سال گذشته 213 درصد افزایش پیدا کرد.
واعظی یادآوری کرد: نسل سوم تلفن همراه در سال گذشته به220 شهر کشور وصل شد و در سال جاری نیز انتقال نسل چهارم تلفن همراه در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: با تلاشهای انجام شده پهنای باند اینترنت که در ابتدای کار دولت برابر با 700 مگابایت بر ثانیه بود به دو هزار 400 مگابایت بر ثانیه رسیده که در این راستا نیازمندیهای شرکتهایی که اینترنت و اگذار می کنند نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: قبل از دولت تدبیر و امید 10 درصد از محتوا در داخل و 90 درصد از خارج انجام می شد اما با آغاز فعالیت دولت یازدهم 35 درصد از میزان داخلی است و این وزارتخانه توجه ویژه ای به تولید اپلیکیشنهای مورد نیاز دارد..
وی با بیان اینکه از آغاز فعالیت دولت دبیر و امید اعتباری بالغ بر 80 هزار میلیارد ریال در برنامههای مختلف وزارت ارتباطات هزینه شده است افزود: 25 هزار میلیارد ریال این اعتبار از سوی دولت و بقیه آن از سوی بخش خصوصی هزینه شده است.
واعظی افزود: سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات در دولت قبل مورد توجه نبوده اما این بحث در دولت یازدهم توسعه می یابد.
وی یادآوری کرد: دولت قصد دارد فناوری اطلاعات را به عنوان پیشخوان توسعه و توانمندساز حوزههای دیگر و تسهیل کننده زندگی و کسب و کار در جامعه گسترش دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این هدف بزرگی است که بدون مشارکت و همکاری دانشگاهها و پژوهشگران محقق نمی شود و برنامه وزارت ارتباطات این است که ما تنها بستر را مهیا کنیم و بخش خصوصی بیشتر سرمایه گذاریها را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات همواره کمک کردن به بخش خصوصی را یک وظیفه می داند اما انتظار داریم که ابتدا فعالان و پژوهشگران و بخش خصوصی جوششی از خود ایجاد و سپس از ما به عنوان یک حامی طلب کمک کنند.
واعظی با اشاره به علاقه نداشتن دولت به تصدی گری و یا رقابت با بخش خصوصی، گفت: ما باید از تواناییها و ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم تا بتوانیم زمینه توسعه و گسترش فعالیتها و در نتیجه ایجاد فضای اشتغال و کسب و کار را فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات افزود: امروز باید ICT زیربنای توسعه هر کشور قرار گیرد تا زمینه توانمندسازی بخشهای دیگر جامعه و کسب و کار فراهم شود.
وی بیان کرد: راهبرد اصلی وزارت ارتباطات این است که در پژوهش و تقویت تولید داخلی با کمک مردم و شرکتهای دانشبنیان به رونق اقتصادی کشور کمک کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به اینکه سازمان فضایی ایران از ریاست جمهوری منتزع و به این وزارتخانه پیوسته است ، برنامههای مخلفتی برای توسعه این بخش تدوین شده است.
وی اظهار کرد: فرستادن یک ماهواره ایرانی به فضا برای پاسخگویی به نیازهای مختلف کشور، از جمله برنامههای در دست اجرا در این سازمان است.
واعظی در خصوص شبکههای اجتماعی مورد استفاده در تلفنهای همراه نیز یادآوری کرد: در صورتی که این شبکهها اقداماتی در خصوص ترویج بی بند و باری و بی اخلاقی داشته باشند ؛ با آنها برخورد می شود.