هوش مصنوعی به طراحی بهترین محصول نخودکمک می کند
یک تلاش گسترده تحقیقاتی بینالمللی منجر به توسعه یک مدل ژنتیکی برای نخود نهایی شده است که بالقوه میتواند عملکرد محصول را تا ۱۲ درصد افزایش دهد.
کنسرسیوم تحقیقاتی به صورت ژنتیکی هزاران گونه نخود را نقشه برداری کرد و تیم UQ سپس از این اطلاعات برای شناسایی ارزشمندترین ترکیبات ژنی با استفاده از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرد.
پروفسور بن هیز بخش UQ پروژه را به همراه پروفسور کای ووس-فلز و دانشیار لی هیکی رهبری کرد تا یک استراتژی اصلاح ژنومی "هاپلوتیپ" را برای بهبود عملکرد برای وزن بذر توسعه دهد.
دکتر ورشنی گفت: "ما 1582 ژن جدید را شناسایی کردیم و پان ژنوم نخود را ایجاد کردیم که به عنوان پایه ای برای پرورش گونه های برتر نخود با عملکرد بالا، مقاومت بالاتر در برابر خشکسالی، گرما و بیماری ها عمل می کند."
پروفسور هیز افزود که تیم UQ از دادهها برای مدلسازی یک نخود با ژنتیک کامل برای وزن بذر، یک صفت مرتبط با عملکرد، استفاده کرد. او گفت: «این دادههای اضافی منجر به افزایش عملکرد پیشبینیشده توسط مدل ما شد، که هنوز در حال تنظیم دقیق است. ما از پلتفرم فناوری هوش مصنوعی «FastStack» خود برای طراحی نخودی با ژنتیک نهایی برای حداکثر وزن بذر استفاده میکنیم، و فکر میکنیم این در نهایت ابزار ارزشمندی برای پرورشدهندگان نخود خواهد بود.»
پلتفرم FastStack هوش مصنوعی را با فناوری پیشبینی ژنومی ترکیب میکند تا ترکیبی از ژنها را شناسایی کند که احتمالاً عملکرد محصول را بهبود میبخشد.
نخود پس از لوپین بزرگترین محصول حبوبات در استرالیا است، هم از نظر سطح کاشت و هم از نظر تولید.
در بین حبوبات در سرتاسر جهان رتبه دوم را از نظر مساحت و سومین تولید را دارد.
پروفسور لی هیکی، پرورش دهنده گیاه UQ و متخصص ژنتیک، گفت که تقاضای جهانی برای حبوبات غنی از پروتئین در حال افزایش است.
دکتر هیکی گفت که انتظار می رود رویکردهای جدید اصلاح ژنومی، از جمله مدل هاپلوتیپ، استراتژی های پرورش نخود را برای توسعه واریته های پرمحصول و مغذی نخود بازتعریف کند.
نخود یک محصول تناوب مهم در سیستم های کشاورزی است، زیرا برای نیتروژن خود بارور می شود و نیاز به کود نیتروژن را کاهش می دهد.
206000822.334