همایش نسل پنجم ارتباطات برگزار شد

شماره :
43458
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:43
دسته بندی

همایش نسل پنجم ارتباطات برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، همایش نسل پنجم ارتباطات با حضور دكتر خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دكتر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نمایندگانی از اپراتور‌های مخابراتی کشور در پژوهشگاه در حال برگزاری است.

بنا بر این گزارش رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این همایش گفت: با تربیت نیروی انسانی خبره می توانیم تولیدات پژوهش محور را بر مبنای نیاز بازار، تنظیم و برای کشور تولید ارزش و ثروت کنیم.

وی این همایش را بسترساز فناوری‌های جدید از نظر شناسایی پژوهش و تولید و به کارگیری آنها در داخل کشور برشمرد و گفت: این همایش با هدف جهت گیری فعالیت‌‌های پژوهشی در کشور برگزار شده تا با استفاده از ظرفیت‌‌های دانشگاهی و شرکتی به سرانجام برسد.

خوانساری با اشاره به این که هر فناوری جدید باید پاسخگوی نیاز‌های جامعه باشد، گفت: نیاز‌های جوامع به تکامل فناوری‌‌های موجود یا انقلاب در فناوریها انجامیده و از این رو، فناوری نسل 5 نیز باید پاسخگوی نیازها و توجیه کننده سرمایه گذاری شرکت‌ها و دانشگاه‌ها در سراسر دنیا باشد.

وی با اشاره به نیاز‌های ارتباطی جامعه گفت: باید دید با توجه به این نیازها، آیا معماری نسل 4 به تنهایی پاسخگو ی نیاز‌های جامعه باشد.

وی خاطر نشان کرد: نسل 5 یک فناوری مخابراتی و ارتباطی صرف نیست و تمام صنایع را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر صنعتی خود را با این فناوری تطبیق ندهد دچار چالش می شود.

خوانساری با اشاره به شروع مطالعات در این مورد از یکسال پیش ابراز امیدواری کرد این همایش بتواند جهت گیری پژوهشی همه دست اندرکاران را مشخص کرده و منجر به مشارکت در تولید علم در این حوزه شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز كه در همایش مذكور سخنرانی داشت، با تاکید بر دغدغه‌‌های موجود در حاکمیت گفت: لازم است از قبل پیش بینی کرد چرا که ما فناوری را در قبال حفظ ارزشها می پذیریم نه این که تکنولوژی ارزش‌های ما را هدف قرار دهد.

علی‌اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این همایش گفت: به اندازه کافی فرصت داریم تا طرحی آماده کنیم که مسایل مختلف فناوری از دید آموزشی‌، تحقیقی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در آن ببینیم.

وی با تاکید بر جلوگیری از شتابزدگی در ورود فناوری به کشور، از بررسی نسل پنجم در یک بازه زمانی منطقی خبر داد و افزود: ورود با دقت و تامل به معنی به تاخیر انداختن تکنولوژی و منفعل عمل کردن نخواهد بود و می خواهیم  با چشم باز وارد عرصه فناوری 5G شویم.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یکی از بحث‌‌های نسل پنجم ارتباطات را امنیت، حریم خصوصی و حقوق شهروندی دانست و خاطر نشان کرد: در آینده، مسایل فرهنگی، امنیتی و حفظ حریم شخصی پاشنه آشیل نسل‌‌های پیشرفته است برای این که حجم ارتباطات و اتصالات افزایش می یابد و لازم است از قبل برنامه ریزی شود.

وی این نشست را هم اندیشی، همفکری و بینش آینده برشمرد و افزود: مساله مهمی که در این همایش تعقیب می کنیم این است که پتانسیل و توان علمی موجود در کشور را در راستای طراحی، پیاده سازی و اجرای این فناوریها از حالا برنامه ریزی کنیم تا از ورود شتابزده جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به استفاده از مشاور در این خصوص افزود: با توجه به این که حرکت خدمات و فناوری در حوزه به سوی خدمات همراه است استفاده از نظرات صاحب نظران ضروری است و از این رو، رگولاتوری نیز برای نسل 5 باید چابک سازی شود.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این که شبکه نسل 5 دارای معماری مجزایی است، اظهار داشت: طرح جامع توسعه و پیاده‌سازی 5G بایدعملیاتی ‌شود.

عمیدیان با اشاره به روند تکاملی فناوری‌‌های تلفن همراه نیز اظهار داشت: عمر مفید هر نسل ارتباطی 10 سال است و رشد داده نیاز به مهاجرت به نسل بعدی را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به نیاز جامعه به نسل‌‌های مختلف تلفن همراه گفت: در آینده با توجه به این که جهان ارتباطات جهان اتصال همه اشیاء به هم دیگر در هر زمان و هر مکان است، نسل 5 را هر موقع ضرورت ایجاب کرد، پیاده می کنیم.

عمیدیان در ادامه از جمله اقدامات سازمان در این خصوص به ایجاد ظرفیت لازم در پروانه‌‌های صادره با ایجاد قابلیت بیطرفی نسبت به فناوری اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت همگرایی در خدمات و شبکه‌ها در پروانه‌‌های صادره مد نظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به این که 18 درصد فارغ التحصیلان رشته‌‌های مرتبط با ارتباطات و نرم افزار هستند و پتانسیل علمی کشور بسیار بالا است، گفت: در زمینه تحقیقاتی، صنعتی و مدیریتی و دیگر زمینه‌ها دنبال طرح جامعی هستیم که در آن مسایل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تحقیقات و آموزش با هم دیده شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه در مورد فناوری‌های نسل سوم و چهارم در کشور گفت: در همه دنیا فنارویها و نسل‌‌های جدید حداقل یک زمان بین 5 تا 10 سال را برای شکوفایی، پایدار شدن و قابل اطمینان شدن نیاز دارند و با توجه به اینکه تنها یک سال است اجازه راه اندازی نسل 3 و 4 داده شده، نباید انتظار داشت در یک بازه زمانی کوتاه رضایت همه حاصل شود.

لازم به ذكر است در همایش یاد شده سخنرانی‌هایی با موضوعات چشم انداز5G، چرایی نیاز به شبكه‌‌های 5G ، سرویس‌های آن و زمان ورود به فعالیت در زمینه 5G ، معماری شبكه 5G و نیاز به انقلاب در شبكه‌‌های فعلی برای تأمین سرویسها و نیاز‌های جدید كاربران ارائه گردید. همچنین در ارائه‌‌های یادشده به فعالیت‌های بین المللی در زمینه نسل پنجم شبكه‌‌های همراه اشاره شد. گفتنی است در انت‌های این همایش پنلی به صورت پرسش و پاسخ از متخصصین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گروه علمی تحلیلی طیف، دانشگاه، همراه اول و  هواوی برگزار گردید.

X