همایش ملی تلفن همراه هوشمند و سبک زندگی در پژوهشگاه برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات این همایش با هدف کمک به تعامل میان پژوهشگران، صاحب نظران و سازمانها و سیاست گذاران، تبیین رویکردهای نظری مرتبط با وسایل ارتباط جمعی نوین با تاکید بر تلفن همراه، شناسایی فرصتها و تهدیدهای استفاده از تلفن همراه و نحوه مدیریت آن در سطوح مختلف، تشریح وضعیت موجود نحوه استفاده از تلفن همراه هوشمند در ایران و جهان و ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت تلفن همراه هوشمند (در دو سطح کاربران و سیاستگذاران) برگزار شده است.
بنا بر این گزارش در این همایش دو روزه علاوه بر ارائه مقالات در نشستهای تخصصی، چکیده مقالات ارائه شده به این همایش در قالب کتابچه ای منتشر و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته است.
در این دو روز همچنین کارگاههای تخصصی دورنمای آیندههای بدیل تکنولوژیهای تلفن همراه هوشمند، حقوق ارتباطات موبایلی، روزنامه نگاری شهروندی و روزنامه نگاری موبایلی و نیز رسانههای اجتماعی و فرصتهای بازاریابی پیش بینی شده و با حضور اساتید برجسته در این حوزه برگزار می شود.
در روز نخست این همایش نشستهای تخصصی با موضوع سبک زندگی و تلفن همراه هوشمند، فرصتها و ظرفیتهای تلفن همراه هوشمند و چالشها و تهدیدهای تلفن همراه هوشمند برگزار می شود.
همچنین کامبیز بدیع - معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این مراسم به بررسی مخاطرات احتمالی فناوریهای نوین پرداخت و افزود: یکی از اصلیترین مخاطرات این فناوریها ایجاد فضای نامناسب جهت شیوع و رشد انواع عوارض روان – تنی و اختلالات جسمی و روانی است.
وی همچنین متذکر شد: سلب انگیزههای کافی جهت فعالسازی و تقویت کسبوکارهای شناختی، عاطفی و رفتاری از دیگر مخاطرات احتمالی فناوریهای نوین بهشمار میرود که در کنار آن ایجاد فضای محتمل جهت تضعیف حواس بشری نیز از دیگر مخاطراتی است که کاربران این حوزه را تهدید میکند.
بدیع در ادامه از دور شدن انسان از سبک زندگی طبیعی به عنوان دیگر مشکل این بخش یاد کرد و افزود: حال که این سیر در دنیای امروز اجتنابپذیر شده چگونه میتوان شرایطی ایجاد کرد که این مخاطرات با وجود استفاده از فناوریهای روز به حداقل برسد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: یکی از راهکارهای موجود آن است که فناوری به گونهای ترغیب شود که مخاطرات احتمالی آن از سطح بیشتری بالا نرود.
وی همچنین عنوان کرد: از سوی دیگر بنگاههای تجاری تولیدکننده محصولات و خدمات فناوری باید با توجه به مخاطرات نقش راه خود را ترسیم کرده و از باب پژوهش در خصوص شیوههای کاربرد مفید عزمی جدی به خرج دهند.
بدیع اظهار کرد: در این زمینه از نرمافزارهای اجتماعی و شبکههای اجتماعی نیز میتوان کمک گرفت چرا که آنها مصداق بارزی از فناوری امروز و فردای دنیا هستند و به عنوان یک پیشگام میتوانند مورد توجه قرار گیرند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان گفت: غرق شدن بشر در فناوریهای نوین امروز میتواند موجب دورشدن وی از حساسیت در قبال رویدادها و واقعیتهای محیطی شود که این موضوع میتواند عواقب بدی به دنبال داشته و حتی خطر آلزایمر زودرس و یا مشکلاتی مانند خودشیفتگی و عدم احترام به دیگران به دنبال داشته باشد.
همایش تلفن همراه هوشمند و سبک زندگی از امروز 20 خرداد به مدت دو روز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) در حال برگزاری است.