همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، در این همایش که از طریق سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در این پژوهشگاه برگزار گردید معاون سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به جایگاه ممیزی فناوری اطلاعات در تحقق اهداف سازمانی، از برنامه این سازمان برای تدوین نقشه راه نظام جامع ممیزی در همایش مذکور خبر داد.
بنابراین گزارش خسرو سلجوقی با تأکید بر اینکه جایگاه ممیزی در ایران خالی است و با بیان اینکه ممیزی فناوری اطلاعات نوعی از حسابرسی خاص است گفت: رویکرد این ممیزی این است که آیا یک سامانه اطلاعاتی از دادهها محافظت میکند یا خیر؛ در تمام سازمانها در بخشهای مختلف ممیزی اتفاق میافتد اما نداشتن دورنمای سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات بزرگترین مشکل کنونی است.
آزاده داننده، رییس سابق سازمان نظام صنفی کشور نیز در این همایش با تاکید بر لزوم اتخاذ درک درست از بحث ممیزی در زمینههای مختلف گفت: برخی فکر میکنند که طرح بحث ممیزی فناوری اطلاعات در واقع منجر به اضافه شدن یک نهاد نظارتی به تمام نهادهای نظارتی عریض و طویل کشور میشود.
وی در این باره خاطرنشان کرد: لازم است در حوزه ممیزی فناوری اطلاعات رویکرد مناسبی اتخاذ شود.
در ادامه این همایش ناصر سعادت، رییس نصر تهران نیز با اشاره به این که هدف از برگزاری این همایش ارتباط بخشهای تخصصی با بازار کار بوده است، اظهار کرد: وزیر ارتباطات نیز قرار بود در این همایش حضور داشته باشد که به دلیل مصادف شدن آن با جلسه هیات دولت، امکانپذیر نشد.
الهه نجفی، دبیر کمیته علمی همایش نیز با اشاره به این که سیستمهای اطلاعاتی یکی از دارایههای مهم سازمانهای مختلف هستند، گفت: تضمین نظام ساختارمند در زمینه فناوری اطلاعات و تصحیح این نظام در صورت لزوم از جمله اهداف ممیزی در حوزه فناوری اطلاعات است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سازمانهایی که در آنها از فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده میشود لازم است روند این بخش را به صورت مداوم پایش کنند و به همین منظور نیازمند ایجاد ساختاری به عنوان ممیزی فناوری اطلاعات هستند.
نجفی همچنین اظهار کرد: ممیزی وسیلهای به منظور بهبود و ارتقای بخشهای مختلف است و قصد آن بازدارندگی، نظارت و حذف سازمانها نیست؛ بنابراین لازم است برای آن برنامه ریزی دقیقی انجام شود.
گفتنی است این همایش به صورت پخش زنده از طریق سایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) در دسترس بود.