نقشه راه رایانش ابری کشور توسط فعالان این حوزه پیشنهاد شود
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب كه نقشه راه رایانش ابری کشور، می بایست توسط فعالان این حوزه پیشنهاد گردد،گفت: با مشارکت جدی فعالان بخش خصوصی، مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و دست اندرکاران حوزه فناوری، می توان شاهد تحولات چشمگیر در این حوزه بود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، دکتر خوانساری افزود: معمولا تدوین نقشه راه در حوزه فناوری از سوی حاکمیت انجام می گیرد و به فعالان این حوزهها ابلاغ می شود، اما در فناوریهای نوین، دیگر بخشها از دولت جلوتر هستند و شاید فعالان این حوزه، خود اقدام به تهیه نقشه راه کنند و انتظاراتشان را از دولت مشخص کنند، بهتر باشد.
بنا بر این گزارش وی با بیان اینکه شرکتها و فعالان حوزه رایانش ابری برای رسیدن به نقشه راه مشترک تلاشهای خوبی انجام داده اند،ادامه داد: در برخی از موضوعاتی که در فناوریهای کمتر توسعه یافته مانند دادههای بزرگ و اینترنت اشیا، تدوین نقشه راه برعهده حاکمیت بوده اما در مورد فناوریهایی که به بلوغ رسیده است مانند رایانش ابری، تدوین نقشه راه از سوی فعالان، می تواند سرعت رشد و سطح آمادگی بازار را نیز بیشتر کند.
خوانساری به تلاشهای متعدد پژوهشگاه از سال 92 در حوزه رایانش ابری اشاره کرد و اظهار داشت: پژوهشگاه در حوزه رایانش ابری، توانست بیشترین مشارکت بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و بخش خصوصی وجود آورد که استفاده از ظرفیت بالای جوامع کاربردی خصوصاً جامعه آزاد رایانش ابری را به همراه داشته است.
وی بیان داشت: با برنامه و رویکردی که پژوهشگاه در حوزه رایانش ابری اتخاذ کرد، فعالان این حوزه در یک زنجیره ای منسجم شروع به فعالیت کردند.
خوانساری به برگزاری نشستهای منظم با فعالان بخش خصوصی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: علیرغم پیشرفتهای خوب صورت گرفته هنوز موضوعات فنی، اقتصادی و قانونی متعددی وجود دارند که مانع حرکت سریع فعالان می شود و باید با حفظ تعامل و ارتباط بین فعالان بخشهای مختلف زنجیره برای رفع آنها تلاش کرد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برگزاری نشستهای تخصصی و رصد وضع داخل کشور که مرتباً توسط شبکه همکاران پژوهشگاه انجام می گیرد، امید به تحقق پیشرفتهای بیشتر و ظهور سرویسهای ابری با کیفیت تر داخلی را هر روز بیشتر می کند.
رایانش ابری مدل رایانشی بر پایهٔ شبکههای رایانه ای مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی (شامل زیرساخت، نرمافزار، بستر، و سایر منابع رایانشی) با به کارگیری شبکه ارائه میکند. «رایانش ابری» از ترکیب دو کلمه رایانش و ابر است. ابر استعاره از شبکه یا شبکه ای از شبکههای وسیع مانند اینترنت است که کاربر معمولی از پشت صحنه و آنچه در پی آن اتفاق میافتد، اطلاع دقیقی ندارد .