نشست رئیس پژوهشگاه با جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان سمنان

شماره :
42812
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

نشست رئیس پژوهشگاه با جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان سمنان

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، دکتر خوانساری در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه سمنان و دانشگاه آزاد اسلامی این استان گفت: امروز زیرساخت‌‌های حوزه ارتباطات و فنااوری اطلاعان در حدی مهیا است که بتوانیم وارد بازار‌های جهانی شویم.

رئیس پژوهشگاه افزود: در برنامه پنج‌ساله ششم کشور به دنبال دریافت سهم خود نسبت به جمعیت کشور در بازار‌های جهانی ICT هستیم و باید بتوانیم در این بازار رو به رشد و توسعه ارتباطات، حداقل سهم جمعیتی کشور را به خود اختصاص دهیم.

وی ادامه داد: چیزی که از سهم کشور در بازار فعلی پیش‌بینی می‌شود، نزدیک به 30 تا 40 هزار میلیارد تومان است که باید در برنامه پنجم با رشدی 4 برابری به 120 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

دکتر خوانساری گفت: در سفرهایی که به استان‌‌های مختلف در خدمت جناب وزیر داشتیم، شور و نشاطی که در میان جامعه دانشگاهی کشور برای جهش علمی و تبدیل دانش و فناوری به ثروت وجود دارد همواره مایه امیدواری و دلگرمی است.

وی گفت: برای آگاهی از اقدامات موثر دولت در این حوزه کافی است به ‌عنوان ‌مثال پهنای باند اینترنت استان را نسبت به دو سال قبل مقایسه کرد. تفاوت موجود در این دو عدد خود به‌خوبی معرف میزان پیشرفت و توسعه و تامین زیرساخت‌‌های موردنیاز کشور است.

دکتر خوانساری در جمع اساتید دانشگاه آزاد اسلامی سمنان گفت: نقش اساتید و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی در رشد و توسعه فناوری اطلاعات بسیار حائز اهمیت و کلیدی است و اعتقاد داریم درس‌‌های مهارتی در دوره کارشناسی در حوزه  فناوری اطلاعات ضروری است و امیدواریم مجوز دروس جدید در این حوزه از طریق شورای گسترش وزارت علوم  صادر گردد.

دکتر خوانساری با اشاره به رشد استان سمنان در حوزه ICT گفت: آمار و ارقام موجود در استان سمنان در حوزه دانشگاه و فناوری نسبت به سال‌‌های پیشین نشان‌دهنده رشد و جهش قابل‌توجه و تحسین‌برانگیزی است و این نشان از شوق و تلاش بالای پژوهشگران، متخصصین و اساتید محترم و نیز حمایت‌ها و توجه ویژه مسئولین در این خصوص دارد.

همچنین رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سرمایه گذاری ۴۷۰ میلیارد ریالی دولت برای  جویشگر بومی خبر داد. وی گفت این میزان سرمایه‌گذاری در مدت دو سال و در راستای توسعه جویشگر بومی انجام شده است.

وی با بیان اینکه این میزان سرمایه گذاری در دو مرحله و در دو سال صورت گرفته است تصریح کرد: در سال 94 اعتبار200 میلیارد ریال و امسال نیز 270 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه جویشگر بومی از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است خاطر نشان کرد: با استقرار و عملیاتی شدن فعالیت این جویشگر بومی خودکفایی در این بخش ایجاد می‌شود.

دکتر خوانساری با اشاره به سرمایه‌گذاری‌‌های صورت گرفته برای اجرای این طرح گفت: سرمایه گذاری 470 میلیارد ریالی در این بخش نشان از حمایت دولت در این زمینه است.

ایشان با بیان اینکه می‌توان جویشگر‌های فارسی را جانشین سایر جویشگرها کرد افزود: با حمایت لازم از این جویشگر‌های فارسی می‌توان سایر جستجوگرها را حذف و از جستجوگر بومی فارسی استفاده کرد.

همچنین دکتر خوانساری از راه‌اندازی مرکز کسب و کار‌های نوپا در پایتخت خبر داد و گفت: راه اندازی این مرکز در تمام شهرستان‌‌های کشور در دستور کار قرار دارد و استان سمنان به لحاظ داشتن زیر ساخت مناسب در بخش زیر ساختی زمینه ایجاد و راه اندازی این مرکز را دارد.

خوانساری با بیان اینکه در حال حاضر در کشور زیر ساخت‌‌های مناسبی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد خاطر نشان کرد: دولت یازدهم سرمایه‌گذاری مناسبی برای توسعه زیرساخت‌ها در این بخش هزینه کرده است.

 

X