نشست تخصصی "پیشران های توسعه حمل و نقل جاده ای هوشمند و نقش ICT در آن" برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دومین نشست تخصصی ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با عنوان "پیشرانهای توسعه حمل و نقل جادهای هوشمند (با محوریت خودرو) و نقش ICT در آن" توسط ستاد مذکور و با همکاری پژوهشکده فناوری ارتباطات در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، باحضور جمعی از متخصصین و مدیران حوزه ICT، خودروسازان، شهرداری و سایر بازیگران این حوزه از فناوری، برگزار شد.
این رویداد با هدف معرفی نقش فناوری ارتباطات و اطلاعات در گسترش حمل و نقل جادهای هوشمند و با 3 ارایه در این خصوص برگزار شد.
بنا بر این گزارش حمل و نقل هوشمند، حوزه ای وسیع با کاربردهای متنوع شامل مدیریت ترافیک، مدیریت ناوگان، کاهش آلودگی هوا و خوردروهای خودران و ... است. کاربردهای متنوع این حوزه نیازمند فناوریهای گوناگون و زیرساخت های فناوری متعدد است. در سخنرانی نخست این رویداد، فناوریهایی که محرکهای اصلی در تحقق اهداف حمل و نقل جاده ای هوشمند هستند معرفی و وضعیت این فناوریها در جهان و کشور بررسی شد. سپس به بیان نقش صنعت تلکام در هموار کردن مسیر تحول دیجیتال در صنایع با محوریت صنعت خودرو سازی پرداخته شد.
تحول دیجیتال یک عامل اساسی در تغییرات فراگیر و گسترده در جهان پیرامون ما بوده و دارای پتانسیل بالایی برای کمک به بهبود کیفیت زندگی و ایجاد مزیت اجتماعی گسترده تر است. این تحول، فرصت های جدیدی برای خلق ارزش و کسب و کارهای جدید فناورانه فراهم می کند. صنعت ICT با ارایه قابلیتهای مختلف از قبیل ایجاد بستر و ظرفیت اتصال یکپارچه امن، پلتفرم های ابری، رایانش ابری، هوش مصنوعی و ... نقشی محوری در نیل به این اهداف خواهد داشت.
سخنرانان این نشست آقایان دکتر شاه منصوری، هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، مهندس معظمی پیرو، رئیس اداره راهبردهای فناوری و راهکارهای جامع شبکه همراه اول و مهندس اوجانی، عضو کمیته حمل و نقل جادهای ستاد بودند. در پایان و پس از پرسش و پاسخ متخصصین و حاضرین در جلسه، دکتر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به جمع بندی موضوع پرداختند.
شایان ذکر است ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، سال گذشته با ادغام بخش های مرتبط با فناوری مركز ملی فضایی و دو ستاد (ستادهای توسعه فناوری صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی و صنایع دانش بنیان دریایی ) در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل و دکتر منوچهر منطقی به عنوان دبیر این ستاد منصوب شد.