مومیایی های مصری با اسکنر های هوش مصنوعی جان می گیرند

شماره :
41339
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:36
دسته بندی

مومیایی های مصری با اسکنر های هوش مصنوعی جان می گیرند

اسکنر تجسم سه بعدی دانشگاه مالت، مومیایی های حیوانات را بررسی می کند تا مواد آنها را به روشی غیر مخرب مطالعه کند.

دپارتمان مهندسی کامپیوتر دانشگاه مالت از هوش مصنوعی برای انجام اشعه ایکس سه بعدی از مومیایی های مصری استفاده می کند.در واقع ASEMI پروژه‌ای است که توسط پروفسور یوهان بریفا، رئیس بخش ارتباطات و مهندسی کامپیوتر در دانشگاه مالت رهبری می‌شود.

این ابزار با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی، تصاویر میکروتوموگرافی مومیایی های مصری را ارائه می دهد. میکروتوموگرافی درست مانند یک اسکنر پزشکی عمل می کند و از تابش سنکروترون به جای منبع اشعه ایکس معمولی استفاده می کند تا اسکن های حجمی را با وضوح و کیفیت بسیار بالاتر ثبت کند.

این امکان تجسم سه بعدی ساختار مواد را به روشی غیر تهاجمی و غیر مخرب با کاربردهایی در میراث فرهنگی، تحقیقات مواد، علوم زیستی، تحقیقات زیست پزشکی و دیرینه شناسی فراهم می کند.

یکی از جدیدترین کاربردها در مصرشناسی، از طریق بررسی مومیایی حیوانات است.

در این نرم افزار، متخصصان آموزش دیده به صورت دستی حجم را به مواد تشکیل دهنده مختلف مانند منسوجات، بافت های آلی، رزین مومیایی، سرامیک و استخوان تقسیم می کنند. بسته به پیچیدگی و اندازه مجموعه داده، این فرآیند بسیار زمان‌بر است و معمولاً برای یک مومیایی حیوان کوچک چندین هفته طول می‌کشد.

با ساخت خط پرتو جدید BM18، انتظار می‌رود که همین فرآیند در مورد مومیایی‌های انسانی نیز اعمال شود، که بسیار طولانی‌تر خواهد بود.

این پروژه با مشارکت مرکز تابش سنکروترون اروپا (ESRF) در گرنوبل، فرانسه انجام شد که تخصص منحصر به فردی را در کاربرد تصویربرداری سنکروترون در دیرینه شناسی و باستان شناسی ایجاد کرده است.

215001005.371

X