معرفی جامع سامانه اشتراک و تحلیل اطلاعات ساتا
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مجریان جلسه هفتم فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری که در محل پژوهشگاه ICT برگزار شد، ضمن معرفی و ارائه جامعی از سامانه اشتراک و تحلیل اطلاعات و پنل هاي ساتا، به راهكارهاي اجرايي براي عبور از چالش ها پرداختند.
افسانه معدنی در ابتدای این جلسه بخشی از پژوهش های دو سال اخیر را پیرامون اشتراک گذاری اطلاعات و تهدیدات سایبری که به نتایج سودمندی از جمله سامانه اشتراک و تحلیل اطلاعات منتهی شده بود، ارائه کرد.
تجربيات و راهكارهاي اجراشده جهت نتيجه گيري هرچه بهتر از پياده سازي سامانه و اجراي طرح، مبتني بر نيازمندي هاي ذي نفعان حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات مطرح شد.
در اين ارايه، همچنین اشاره شد كه برگزاري جلسات خبرگي و استفاده از نظرات فعالان حوزه ICT كشور در قالب بيش از هزار ساعت جلسه، به منظور لحاظ کردن اين نيازمندي ها در طرح معماري نهايي از فعاليت هايي بود كه در عملياتي نمودن موفق سامانه ساتا نقش بسزايي داشت.
همچنین سامانه ساتا و عمده خدمات ارايه شده آن، به صورت آنلاين توسط مهندس خواجه الدين اجازه ميداد، تست و اجرا گرديد تا شركت كنندگان نتيجه تمام مطالب مطرح شده در جلسات نشست هاي قبلي فروم را به صورت عملياتي و قابل اجرا مشاهده کنند.
سطوح مختلف پنل هاي عمومي، سازماني و راهبر، نمودارها، تحليل هاي مختلف ورودي ها از مواردي بود كه در ادامه تشريح شد و قابليت هاي آن مورد بحث قرار گرفت.
شرایط عضویت و استفاده از خدمات پرتال عمومی، تشخيص و اعلان هشدار به ازاي مخاطرات حوزه ICT، اعلام گستردگي حملات و شدت و تاثير آنها به ترتيب اولويت براي ذي نفعان مقصد از مواردي بود كه تست و قابليت اجرايي آن در سامانه ساتا به نمايش درآمد.
امكان اجراي سناريوهاي مختلف حملات و تهديدات نيز با ورود انواع اطلاعات دريافتي و با فرض يك سناريو به صورت عملياتي در این جلسه، اجرا و خدمات قابل ارايه براي سازمان ها و نهادهاي دولتي و خصوصي در آن تشریح شد.
امكان ارايه خدمات متناسب با درخواست هاي ذي نفعان حوزه ICT، امكان مشاوره و انتقال تجربيات بدست آمده در حين اجراي اين پروژه براي سازمان هايي كه در صدد پياده سازي سامانه اشتراك گذاري در قلمروهاي ديگر زيرساخت هاي حياتي را دارا مي باشند، از جمله پتانسيل ها و قابليت هايي است كه تيم گروه امنيت شبكه پژوهشكده امنيت دارا مي باشد و تمام تمهيدات جهت اجراي سامانه هاي متمركز نظير ساتا در قلمروهاي نيرو، صنعت، بانك و شبكه سلامت به ترتيب اولويت و اهميت قابل بيان است و انتقال دانش فني در اين زمينه منجر به كاهش اتلاف انرژي و افزايش سرعت جدي پياده سازي ها خواهد بود.
همچنین در اين نشست در مورد ذي نفعان و شركاء در قلمرو سايبري نکاتی مطرح شد و جايگاه اين سامانه و نحوه تعامل با آن به همراه ورودي و خروجي ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لازم به يادآوري است كه نهايي سازي و اجرايي کردن اين پروژه به كمك تمام تيم گروه فناوري امنيت شبكه پژوهشكده امنيت انجام شده است و همكاري و مساعدت انجام شده قابل تقدير است.