مراسم افتتاحیه كارگاه آموزشی سواد اطلاعاتی در پژوهشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، این مراسم با حضور و سخنرانی مهندس جهانگرد معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، دكتر سعیدآبادی دبیر كل كمیسیون ملی یونسكو-ایران، دكتر بادربرگ كارشناس بخش جامعه اطلاعاتی یونسكو، دكتر بانرجی مدیر بخش جامعه اطلاعاتی یونسكو و دكتر كوش لاروك مدیر دفتر منطقه ای یونسكو در تهران امروز 2 خرداد در محل پژوهشگاه برگزار گردید.
بنا بر این گزارش، مهندس جهانگرد در مراسم افتتاحیه این كارگاه آموزشی كه در روزهای 2 و 3 خرداد برگزار می شود گفت: آموزش و پرورش محیطی است كه فرزندان ما را برای ورود به دنیای دیجیتال آماده می كند و به همین دلیل مهمترین حلقه توسعه IT در ایران محسوب می شود. وی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: یك ملت اگر بی سواد باشد، قادر به حل مشكلات خود نخواهد بود.
جهانگرد افزود: تئوری داشتن یك ارتباط تلفنی موبایل برای هریك از ساكنان كره زمین و دسترسی به اطلاعات در همه نقاط در سال 1995 مطرح شد و امروز شاهد آن هستیم كه بخشی از زیرساختهای ارتباطی موردنیاز در این خصوص فراهم شده است.
وی خاطرنشان كرد: با گسترش كاربرد تلفن همراه هوشمند و همچنین توسعه نسلهای جدید تلفن همراه نظیر 3G، 4G و 5G زمینه اتصال به شبكه و دریافت اطلاعات مورد نیاز در همه نقاط فراهم شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به گسترش موضوع "اینترنت اشیاء" در دنیا تصریح كرد: بر اساس پسش بینیها، تا سال 2020 بیش از 50 میلیارد شی در دنیا به شبكه متصل خواهند بود.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی انسانها از طریق شبكههای اجتماعی به هم متصل خواهند شد و دانش خود را دزمینههای مختلف به اشتراك خواهند گذاشت.
نصراله جهانگرد با بیان این مطلب كه سواد ابزاری به معنی سواد اطلاعاتی نیست تاكید كرد: مهارت چگونگی درج و دریافت اطلاعات روی شبكههای اجتماعی با حفظ امنیت و حریم خصوصی فرد بخشی از سواد اطلاعاتی محسوب می شود و همچنین تولید محتوای بومی و برنامههای کاربردی برای کاربران و نحوه استفاده از آنها در این عصر بسیار مهم است.
وی گفت: آموزش و پرورش نظیر یك شاهراه ارتباطی است كه فرزندان ما را برای ورود به جامعه اطلاعاتی آماده می كند و می بایست در این راستا زمینه شناخت مسایل، تحلیل آنها و تعریف راه حل به منظور آمادگی حضور در دنیای دیجیتال را برای دانش آموزان فراهم كند.
معاون وزیر ارتباطات تصریح كرد: تلاش بسیار خوبی از دو دهه قبل در آموزش و پرورش به منظور ارتقاء استفاده از فناوری اطلاعات صورت گرفته كه امیدواریم با برگزاری چنین كارگاههایی زمینه افزایش مهارتی بیش از پیش مربیان به منظور تربیت حرفه ای دانش آموزان فراهم شود.