كارگاه آموزشی ” مدلسازی و ارزیابی کارایی شبکه‌های سلولی نسل پنجم “ برگزار شد

شماره :
42782
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

كارگاه آموزشی ” مدلسازی و ارزیابی کارایی شبکه‌های سلولی نسل پنجم “ برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) در این کارگاه ابتدا مروری بر روند توسعه شبکه‌‌های سلولی به سمت شبکه‌‌های سلولی نسل پنجم انجام شد و مهمترین تکنولوژی‌‌های در حال توسعه در این حوزه بیان شدند.

بنا بر این گزارش در ادامه، در مورد شبکه‌‌های سلولی چند سطحی و چالش‌‌های موجود در مدل سازی این شبکه‌ها توضیحاتی ارائه شد. همچنین در این ارائه چارچوبی برای ارزیابی شبکه‌‌های چند سطحی با استفاده از فرایند‌های نقطه ای تصادفی معرفی گردید.

در این کارگاه مطرح گردید که در شبکه‌‌های سلولی چند سطحی، پایین بودن توان ارسال سطوح جدید موجب می شود تا غالب کاربران حداکثر نسبت سیگنال به نویز و تداخل خود را از ایستگاه‌‌های پایه ماکرو دریافت نموده و به آن‌ها متصل شوند. بنابراین، توازن بار بین سطوح مختلف در این شبکه‌ها به شکل مناسبی صورت نمی گیرد و نمی توان از ظرفیت این شبکه‌ها به شکل کارامدی بهره برداری کرد. برای غلبه بر این مشکل به ارائه  راه حلی برای آن با استفاده از بایاس کردن کاربران سطوح بالاتر، به جهت اتصال به سطوح پایین تر پرداخته شد.

همچنین توضیح داده شد که  سدر محیط‌‌های شهری، وجود موانع و ساختمان‌ها ارسال سیگنال از ایستگاه پایه به کاربر را با مشکل مواجه می کند. در این شرایط سیگنال ارسالی از طرف ایستگاه پایه توسط ساختمان‌ها و موانع مسدود شده و به درستی در گیرنده دریافت نمی گردد. این چالش در شبکه‌‌های سلولی نسل پنجم که سیگنال‌ها در فرکانس گیگاهرتز ارسال می شوند و تاثیر پذیری بیشتری از موانع دارند، اهمیت بیشتری می یابد. در این کارگاه نشان داده شد بر خلاف تصور اولیه، وجود موانع تحت شرایطی بر روی کیفیت پوشش شبکه‌‌های سلولی تاثیر مثبت دارد.

در قسمت پایانی  برخی از مهمترین اصول طراحی استخراج شده از طریق مدل سازی شبکه با فرایند‌های نقطه ای معرفی گردید وا چالش‌‌های موجود در حوزه شبکه‌‌های سلولی نسل پنجم مطرح گردید.

X