كارگاه آموزشی پروژههای CDN و OTT در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد
كارگاههای آموزشی پروژههای تدوین الزامات و مستندات لازم جهت صدور پروانه اپراتورهای CDN و تعیین نحوه فعالیت سرویس دهندگان OTT با هدف استفاده از تجربه مشاورین بین المللی در مقررات گذاری حوزههای فوق با حضور مشاورین خارجی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از تاریخ 23 خرداد ماه آغاز شد و به مدت یك هفته كاری به طول می انجامد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در راستای انجام پروژههای "ارائه اسناد و ملزومات رگولاتوری جهت صدور پروانه اپراتورهای شبكههای توزیع محتوا (CDN)" و "تعیین نحوه فعالیت سرویس دهندگان OTT و پیشنهاد راهكارها و ضوابط مورد نیاز جهت ارائه خدماتOTT " كه به سفارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با هدف بررسی ضوابط و مقررات لازم جهت ارائه سرویسهای فوق و همچنین سیاستگذاری در حمایت از توسعه فناوریهای بومی در كشور صورت می گیرد، پژوهشگاه در حال برگزاری چندین كارگاه آموزشی، جلسات هم اندیشی و جلسات پرسش و پاسخ برای هر دو پروژه یاد شده با حضور مشاورین بین المللی، متولیان دولتی و فعالان بخش خصوصی میباشد.
بنابراین گزارش، در جلسات یاد شده كه با حضور نمایندگان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شركت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات، تیمهای پروژههای CDN، OTT، مشاوران خارجی و نمایندگانی از اپراتورهای مخابراتی، شركتهای فراهم كننده سرویس اینترنت (PAP) و سایر شركتهای فعال در حوزه ارائه خدمات فوق برگزار شد، كارگاههای"روند بازار CDNو OTT " و" ساختار رگولاتوری و سازمانهای مربوطه"،" حقوق مصرف كنندگان CDNو OTT " و "بی طرفی شبكه و رویكرد رگولاتوری" و "خدمات CDN" در روزهای شنبه تا دوشنبه، 23 الی 25 خرداد ماه برگزار گردید.
در كارگاههای یاد شده، ضمن بررسی روند بازار جهانی CDNو OTT از منظر رگولاتوری، موارد تأثیرگذار در رگولاتوری CDN و OTT مورد بررسی قرار گرفته شد. گفتنی است در جلسات مذكور پرسش های مطرح شده از وضعیت، قوانین، مباحث رگولاتوری، بازار و برخی موارد فنی در خصوص CDNو OTT توسط كارشناسان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای موضوع كارگاههای برگزار شده مطرح و پاسخ داده شد. همچنین در بخش دیگری از كارگاههای برگزار شده ضمن تعریف نمای کلی از پروژه CDN به طرح سوالاتی از جمله وضعیتهای مختلف در حوزههای مربوط به بحث CDN، مانند قوانین و مقررات، بحث قیمت گذاری، زیرساخت شبکه و نحوه تعاملات در بازار ارتباطات کشور پرداخت و موضوعات عنوان شده توسط افراد حاضر در جلسه به تبادل نظر گذاشته شد. تمامی این سوالات و پاسخ آنها با هدف شناسایی مشکلات، موانع و کاستیها در خصوص قانون گذاری و پیاده سازی CDN در کشور صورت پذیرفت تا دادههای لازم و اطلاعات مورد نیاز، جهت تحلیل و ارائه پیشنهاد هرچه بهتر تکمیل گردد.