فعالیت‌های پژوهشکده فناوری ارتباطات در خصوص نسل پنجم ارتباطی

شماره :
42173
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:39
دسته بندی

فعالیت‌های پژوهشکده فناوری ارتباطات در خصوص نسل پنجم ارتباطی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری ارتباطات، دکتر لیلا محمدی گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از قدیمی‌ترین نهادهای پژوهشی حاکمیتی در حوزه فاوا و مشاور تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می‌رود و از مأموریت‌های اصلی آن کمک به رشد و ارتقای وضعیت دانش، فناوری و نوآوری کشور از طریق بستر سازی و فعالیت های هم راستا با اولویت های تعیین شده در اساسنامه احکام و اسناد بالادستی کشور است.

وی در ادامه با اشاره به برخی از فعالیت‌های انجام شده در ارتباط با نسل پنجم ارتباطی در پژوهشکده فناوری ارتباطات اظهار کرد: در سال ۱۳۹۳ موضوع شناسایی و تحلیل فناوری‌ها و جهت گیری های مرتبط با 5G در قالب یک پروژه پژوهشی در پژوهشکده انجام شد. در این پروژه مطالعه وضعیت نسل پنجم ارتباطات در کشورهای مختلف و ضرورت حرکت به سمت نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی، روندهای استانداردسازی توسط نهادهای بین‌المللی، ساختار، خصوصیات و قابلیت های فنی و سرویس های نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی و جهت‌گیری‌های محتمل بر پیاده سازی نسل پنجم شبکه‌های ارتباطی، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت .

محمدی افزود: پیرو این پروژه در خرداد ماه سال ۱۳۹۴ همایشی با عنوان "فرصت ها، چالش ها و رویکردهای نسل پنجم ارتباطات" با هدف بررسی رویکرد صنعت مخابرات کشور در گذر به نسل آینده ارتباطات برنامه ریزی و اجرا شد که با استقبال جامعه مخابراتی و با حضور مسئولان بخش‌های دولتی از جمله ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مدیران اپراتورهای کشور و تامین کنندگان تجهیزات مخابراتی و اساتید دانشگاه و کارشناسان مراکز پژوهشی مواجه شد.

رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه ICT خاطرنشان کرد: در راستای سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تدوین نقشه راه فناوری های نوین در پژوهشگاه، 5G به عنوان یکی از محورهای کلان پژوهشگاه تعیین گردید و پروژه «رصد فناوری و تدوین برنامه جامع 4G (تکامل) و 5G» از خرداد ماه 1395 در پژوهشگاه آغاز شد و در اردیبهشت 1396 به اتمام رسید.

وی ادامه داد: در این پروژه، تیم های فنی، اقتصادی، کسب و کار، اجتماعی و حقوقی فعالیت داشتند که با مطالعه و بررسی وضعیت موجود فناوری 5G در دنیا و ارزیابی وضع موجود کشور، راهبردها و اقدامات مناسب جهت حرکت به سمت 5G استخراج شد. وی پیرامون برخی از اقدامات انجام شده در این حوزه نیز گفت: در همین راستا فروم نسل پیشرو ارتباطات (فروم 5G)، در این پژوهشگاه با حضور بسیاری از صاحبنظران، فعالان و بازیگران حوزه 5G اعم از اپراتورهای سیار، نهادهای رگولاتوری، تولیدکنندگان و تامین کنندگان تجهیزات مخابراتی، اساتید و مراکز تحقیقاتی و مدیران سازمان های دولتی در حوزه فاوا از سال 95 تشکیل شده و تاکنون 42 جلسه از این فروم برگزار گردیده است که نقش موثری در ایجاد شناخت دقیق از فناوری 5G به عهده داشته است.

محمدی همچنین به ادامه روند بررسی طرح نسل پنجم ارتباطی اشاره و عنوان کرد: در سال 1396 موضوع مطالعه و بررسی نسل پنجم ارتباطات سیار و نحوه ارائه خدمات آن در کشور از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به پژوهشگاه واگذار شد. البته بررسی 5G از دید رگولاتوری، یکی از مهمترین پروژه های مستخرج در نقشه راه 5G بود.

وی افزود: در مدت اجرای این پروژه، حوزه های متنوعی اعم از فنی، حقوقی و اقتصادی جهت ارائه خدمات مبتنی بر 5G در کشور پوشش داده شدند و نتایج به دست آمده از این پروژه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیشنهاد شد.

X