سمینارهای آموزشی تخصصی از تشخیص حملات سایبری تا مدیریت هویت دیجیتال در پژوهشگاه ICT برگزار شد
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در اولین روز از هفته پژوهش میزبان سه سمینار آموزشی بود. این سمینارها که تا تاریخ ۲۱ آذر ادامه خواهند داشت، فرصتی مناسب برای پژوهشگران و فعالان حوزه فاوا فراهم کردهاست تا با جدیدترین دستاوردها و نوآوریهای این حوزه آشنا شوند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ در اولین روز از هفته پژوهش، سمیناری با عنوان "بررسی فناوریهای تشخیص و پاسخ به حملات" توسط دکتر علیرضا عنایتی و دکتر افسانه معدنی برگزار شد. با توجه به وجود تهدیدات و حملات در شبکههای ارتباطی، سازمانهای ارائهدهنده خدمات مدیریت و کنترل حوادث ناشی از این حملات به امری ضروری تبدیل شده است. در این سمینار، فناوریهای کلیدی تشخیص و پاسخ به حملات بررسی و ارائه شد. این فرآیند شامل جمعآوری اطلاعات، تحلیل آنها با هدف شناسایی و کشف ریشه حمله و پاسخگویی مناسب است. همچنین، با بررسی رویکردهای مختلف تشخیص و پاسخ به حملات و تعیین شاخصهای هر رویکرد، مقایسهای بین آنها انجام شد.
دومین سمینار با عنوان "ارزیابی قابلیتهای تحول دیجیتال" توسط دکتر محمدرضا شیخ عطار، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال، برگزار گردید. در این سمینار، تأکید شد که عصر دیجیتال با پیشرفتهای چشمگیر در فناوریهایی نظیر ارتباطات، تجمیع و تحلیل دادهها، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، امکان دستیابی به بینشهای بیسابقهای درباره رفتار انسانها و ماشینها را فراهم کرده است. شرکتها در رقابتی فزاینده تلاش میکنند از این منبع ارزشمند به نام داده برای کسب مزیت رقابتی بهره ببرند. با این حال، دیدگاههای مختلفی در میان متخصصان درباره قابلیتهای مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک سازمان دیجیتال وجود دارد.
سومین سمینار با عنوان "مروری بر زیستبوم تحول هویت دیجیتال در ایران و کشورهای پیشرو" توسط عاطفه ترکمن، دکتری مهندسی نرمافزار و پژوهشگر حوزه امنیت، ارائه شد. در این ارائه، ابتدا به بررسی زیستبوم کشورهای پیشرو در زمینه مدیریت هویت دیجیتال پرداخته شد. سپس به بررسی زیستبوم فعلی مدیریت هویت در کشور و چالشهای آن اشاره گردید و نهایتاً زیستبوم پیشنهادی مدیریت هویت ارائه شد.
گفتنی است در ادامه هفته پژوهش، 15سمینار آموزشی تخصصی دیگر با محوریت موضوعات مختلفی همچون فناوریهای تشخیص، هویت دیجیتال، کسبوکار در فضای مجازی، متاورس، شبکه انتقال نوری، تنظیمگری بازار و خدمات دیجیتال و تحولات نوین در هوش مصنوعی برگزار خواهد شد. هر یک از این سمینارها فرصتی عالی برای شرکتکنندگان است تا با پیشرفتهترین دستاوردهای این حوزه آشنا شوند و از دانش و تجربه پژوهشگران و فعالان این صنعت بهرهمند شوند.