سرعت توسعه فاوا جایگاه پژوهش را برای شرکت های خصوصی به یک ضرورت تبدیل کرده است

شماره :
42297
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:39
دسته بندی

سرعت توسعه فاوا جایگاه پژوهش را برای شرکت های خصوصی به یک ضرورت تبدیل کرده است

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر لیلا محمدی در حاشیه این بازدید، با حضور در غرفه پژوهشگاه ICT گفت: ما در این نمایشگاه پروژه های کاربردی و محصول محور متعددی را ارائه کرده ایم.

وی در تشریح این پروژه ها افزود: پلتفرم نرم افزارمحور شبکه ارتباطی خود سازمانده SON ( مبتنی بر فناوری NFV) و همچنین بستر جمع آوری و تحلیل داده ها که از الزامات ورود به 5G هستند در این نمایشگاه عرضه شد و بسیار مورد توجه فعالان و مسئولان حوزه قرار گرفت.

با توجه با اینکه تحلیل در علوم داده و شبکه با استفاده از فناوری‌های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در رده‌های نخست تحقیقات در دنیا، قرار داشته و مورد اقبال فراوان می­ باشد و بسیاری از کسب و کارها نیز بر این اساس در حال رشد و شکل‌گیری است، لذا ایجاد بستر جمع آوری و  تحلیل داده ها، علاوه‌ بر تحلیل داده‌ها در سطح وب و شبکه‌های اجتماعی موجب ایجاد توانمندی در تحلیل و کاوش انواع داده‌ها گردیده است.

پلتفرم نرم افزار محور شبکه ارتباطی خود سازمانده SON، قابلیت ارتباط با شبکه LTE که نمونه آزمایشگاهی آن در پژوهشگاه پیاده شده است را دارد. این پلتفرم، Logهای مربوطه را از بخش دسترسی رادیویی شبکه دریافت کرده و بر بستر وب در قالب داشبورد مدیریتی نمایش می‌دهد. ماژول‌های فوق تماما به صورت نرم افزاری و با بهره‌گیری از فناوری مجازی سازی (NFV) پیاده شده‌اند.

رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات در پژوهشگاه ICT همچنین به ارائه تقویت کننده 50 وات با کارایی حدود 40 درصد و 100 وات با کارایی حدود 35 درصد با تکنولوژی نیمه هادی  در این نمایشگاه اشاره و اظهار کرد: این دسته محصولات کاربرد های فراوانی از جمله ایستگاه های زمینی، ارتباطات ماهواره ای و هوافضا دارد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای ارایه شده در نمایشگاه در خصوص کاربرد  بلاکچین در حوزه ارتباطات است. یکی از مسائل مهم در سرویس­دهی زیرساخت ارتباطات، تعامل بین اپراتورهای مختلف این حوزه است. نمونه این تعاملات رومینگ بین اپراتوری، ترابردپذیری و ... می باشد. ایده جدید مطرح شده در این پایلوت در خصوص تعاملات بین اپراتوری و سرویس­دهی یک اپراتور به مشتریان دیگر اپراتورهاست. با توجه به محدودیت منابع و نیاز روزافزون اپراتورها به پهنای باند و پوشش بیشتر در ارایه سرویس، اپراتورها می­توانند با استفاده از منابع یکدیگر به مشتریان یکدیگر سرویس ارائه نمایند. پایلوت تهاتر پهنای باند بر بستر بلاک چین نمونه­ای از تهاتر پهنای باند اینترنت بین اپراتورهاست. در این پایلوت، اپراتورها به مشتریان یکدیگر سرویس اینترنت ارائه می­نمایند و تایید هویت و تبادلات مالی و ثبت وقایع آنها در بستر بلاکچین صورت می­گیرد.

محصول دروازه ترانک دیجیتال از محصولات دیگر این پژوهشکده است که در این نمایشگاه عرضه گردید. این محصول از خانواده محصولات VoIP محسوب شده و برای تبادل داده­های سیگنالینگ و مدیا بین شبکه­های مبتنی بر IP وشبکه­های TDM سنتی بکار می­رود. محصول ارائه شده در این نمایشگاه در ابعاد سازمانی مورد استفاده قرارمی­گیرد و در صورت توسعه و بازطراحی می­تواند در ابعاد وسیع تر نظير مخابرات شهری و استانی نیز پیاده­سازی گردد.

معرفی آزمایشگاه EIRP هم از موضوعات دیگری بود که در این نمایشگاه ارائه شد. این آزمایشگاه برای تست  تجهیزات رادیویی با سطح انتشار پایین امواج مانند WiFi و Bluetooth و حتی گوشی های تلفن همراه مورد استفاده قرار می گیرد و این وسایل مطابق با استانداردهای بین المللی هم از جنبه حفاظت تشعشع و هم از جنبه کارکرد آزمایش می شود.  با توجه به گسترش روز افزون استفاده از این تجهیزات  اهمیت فرآیند تست علاوه بر کیفیت کارکرد و موضوعات تداخل فرکانسی،  برای سلامت همگان نیز قابل توجه است. این آزمایشگاه به زودی به مرحله سرویس دهی خواهد رسید.

رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات در پژوهشگاه ICT، سامانه اندازه گیری تشعشعات الکترومغناطیسی را از دیگر دستاوردهایی عنوان کرد که در این غرفه ارائه شد و افزود: این محصول با کارفرمایی سازمان تنظیم مقررات انجام شده و امیدواریم با  انتقال دانش فنی به شرکتهای خصوصی کار تولید آن را از دهه فجر آغاز کنیم. لازم به ذکر است با تولید این سامانه ایران در ردیف معدود کشورهای صاحب این فناوری قرار می گیرد.

به گفته محمدی، این سامانه با قرار گرفتن در فضای باز، تشعشعات را  در باندهای مختلف فرکانسی اندازه گیری می کند. و مجموع میزان تشعشع اندازه گیری شده در سامانه مورد پردازش قرار می گیرد تا سطح سیگنال نسبت به سطح مجاز استاندارد آن مشخص شود.

این پژوهشگر و محقق معتقد است که با توجه به اینکه ما به سمت 5G حرکت می کنیم و تعداد آنتن ها و ایستگاه ها زیاد می شود، نگرانی ها هم افزایش می یابد و وجود این سامانه ها و اطلاع رسانی نتایج اندزه گیری شده، مردم را از سطح تشعشع ایمن مطمئن می سازد .

وی ادامه داد: پایلوت این سامانه به مدت دو سال انجام شده و ما هم اکنون با اخذ تائیدات انرژی اتمی، آماده اعلام فراخوان برای شرکت های علاقمند به استفاده از این نوآوری و در نهایت تولید آن هستیم.

رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات در پژوهشگاه ICT در بخش دیگر از اظهارات خود به اهمیت تعامل بخش صنعت با پژوهش اشاره کرد و گفت: شرکتها برای حفظ بازار ناگزیر به مراجعه به بخش پژوهش هستند.

محمدی افزود: همزمانی تلکام پلاس با  نمایشگاه هفته پژوهش نشان از نیازمندی این دو بخش به یکدیگر است. شرکت ها در تعامل نزدیک با پژوهشگاه می توانند از دستاوردهای پژوهشگاه استفاده نموده و هدف گذاری های دقیق تری برای محصولات آینده خود داشته باشند. پژوهشگران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه و  همچنین آزمایشگاه های مجهز آن  بستری فراهم نموده است که بر پایه آن شرکتها می‏توانند محصولات جدید خود را پیاده سازی کنند.

X