ساخت پهپاد مبتنی بر هوش مصنوعی برای استفاده در عملیات نجات
گروهی از محققان موسسه آلمانی Fraunhofer FKIE موفق شدهاند یک پهپاد مبتنی بر هوش مصنوعی بسازند که میتواند افرادی را که در حال فریاد زدن هستند شناسایی کند و به کمک آنها بشتابد. در این پهپاد مبتنی بر هوش مصنوعی از جدیدترین فناوریها استفاده شده است.
در هنگام وقوع سیل و زلزله و دیگر بلایای طبیعی سرعت امدادرسانی و نجات از اهمیت بالایی برخوردار است.
از این پهپاد میتوان در یافتن بازماندگان بلایای طبیعی و نیز ارسال سریعتر کمکهای اولیه استفاده کرد. یکی از اعضای تیم مهندسی ساخت این پهپاد معتقد است که پهپادها در مقایسه با روشهای سنتیتر امداد مانند استفاده از سگهای آموزشدیده میتوانند در زمان کمتری عملیات را انجام دهند.
همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که پهپادها میدان دید وسیعتری دارند و مساحت بیشتری را در لحظه میتوانند پوشش دهند.
از سوی دیگر پهپادها میتوانند پیش از شروع عملیات نجات توسط عاملهای انسانی اطلاعاتی از وضعیت منطقه و میزان خسارت وارده جمعآوری کنند.
این امر کمک میکند تا امدادگران بتوانند دید بهتری از میزان خسارتها داشته باشند و عملیات نجات را بهصورت بهینهتر برنامهریزی کنند.
در این پهپاد از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده شده است. در مرحله آموزش این پهپاد، صداهای ضبطشده زیادی از کمک خواستن و فریادهای افراد به آن داده شده است.
پس از آموزش، خود پهپاد توانسته است صداهای فریادی را که میشنود تشخیص دهد. برای اینکه حسگرهای پهپاد صدای افراد را بهتر بشنود نرمافزاری در پهپاد تعبیه شده است که صداهای محیطی مانند صدای موتور پهپاد را فیلتر میکند
این پهپاد در مرحله تست قرار دارد و به گفته تیم سازنده آن، تا کنون توانسته است چند تست محیطی را با موفقیت پشت سر بگذارد و در کمترین زمان ممکن صدای کمک خواستن افراد را تشخیص دهد.
Fraunhofer FKIE شرکتی آلمانی است که بر روی توسعه فناوریهایی کار میکند که هدفش تشخیص، تقلیل و مدیریت بهموقع خطرات حیاتی است.
پیش از این هم کاربرد هواپیمای بدون سرنشین در زمان بلایای طبیعی مورد توجه محققان قرار گرفته بود.
202000402.094