راهکارهای پژوهشی برای هوشمندسازی صنایع در اولویت و دستور کار پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

شماره :
47548
آخرین به روزرسانی :
چهارشنبه 1403/10/12 ساعت 19:20
دسته بندی
با دستور رئیس پژوهشگاه ICT صورت گرفت؛

راهکارهای پژوهشی برای هوشمندسازی صنایع در اولویت و دستور کار پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

جلسه تحلیل و بررسی و ارایه پیش نویس نظام اپراتو‌رهای هوشمندسازی صنایع کشور با حضور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیران ارشد پژوهشکده مطالعات فناوری (نهاد ریاست جمهوری)، معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در پژوهشگاه برگزار شد. 


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ در ابتدای این نشست به نتایج حاصل از پروژه "مشاوره پژوهشی تدوین نظام اپراتورهای هوشمندسازی صنایع کشور" پرداخته شد و در ادامه، ارایه پیش نویس نظام اپراتورهای هوشمندسازی صنایع، به همراه فرآیندها و سناریوهای تحقق، چارچوب و مدلهای همکاری و رویکردهای اجرایی آن به بحث و بررسی گذاشته شد.

دکتر لیلا محمدی، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه بر اهمیت دریافت نظرات نخبگان و کارشناسان حوزه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: «برای دستیابی به نتایج پخته و قابل‌قبول، باید جلسات تخصصی بیشتری برگزار شود و هم‌زمان با برگزاری نشست‌های کارشناسی، نظرات تمامی ذی‌نفعان بخشهای مختلف صنعتی و خصوصی گردآوری و مورد استفاده قرار گیرند». 

وی همچنین افزود: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پژوهشگاه خواسته است تا به‌عنوان بازوی پژوهشی، راهکاری جامع برای هوشمندسازی صنایع کشور ارائه دهد. این موضوع در اولویت ما قرار دارد و با همکاری نمایندگان صنایع مختلف و بخش خصوصی، تلاش می‌کنیم تا این فعالیت هرچه سریع‌تر به نتیجه مطلوب برسد.»

محمدی در پایان بر تدوین الزامات حاکمیتی تأکید و خاطرنشان کرد: «این الزامات نباید مانعی برای بخش خصوصی باشد، بلکه نگاه ما در وزارتخانه به هوشمندسازی حمایتی است. انسجام دانش و تخصص می‌تواند چالش‌های حوزه صنعت را برطرف کند و سرعت تحقق این اهداف را افزایش دهد.»

با توجه به ارائه انجام شده در این جلسه، ارتقا سطح استفاده از فناوری‌های پیشرفته هوشمندساز، یکی از رویکردهای اصلی و آینده‌نگر برای دستیابی به هدف توانمندسازی کشور به ویژه در حوزه های مختلف صنعتی برای رفع موانع و مشکلات پیش‌روی افزایش بهره‌وری و حرکت صنایع به سمت انقلاب چهارم صنعتی است. 

در این نشست همچنین، بر ضرورت شکل‌گیری هلدینگ‌های بزرگ یکپارچه‌ساز فعال در حوزه هوشمندسازی صنایع تأکید شد که این شرکت‌ها با توجه به ویژگی‌های هر صنعت، با تمرکز بر فناوری های نوظهور حوزه ICT فعالیت خود را در جهت هوشمندسازی صنایع اجرا کنند، که از این به بعد به عنوان اپراتور هوشمندسازی صنایع معرفی خواهند شد. 

لازم به ذکر است نظام اپراتورهای هوشمندسازی در تلاش است که با تعیین چارچوب و مدل های همکاری به همراه رویکردهای اجرایی اپراتورهای هوشمندسازی بر اساس نقش دستگاه‌های تابعه وزارت ارتباطات راهکارهای فنی،  اقتصادی و رگولاتوری مناسب را ارائه کند.

X