دو کشور ترکیه و ایران در زمینه علمی میتوانند مکمل یکدیگر باشند
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، واعظی با بیان این مطلب گفت: خوشبختانه دولت دکتر روحانی و دولت اردوغان زبان مشترکی برای همکاری یافته اند.
وی با بیان اینکه ما در منطقه ای زندگی میکنیم که مشکلات بسیار زیادی از نظر مسائل نظامی، امنیتی و سیاسی اطرافمان را فراگرفته است، افزود: متأسفانه گروههای تروریستی درکشورهای عراق، سوریه و افغانستان نگرانیهای فراوانی در کشورهای منطقه و کشورهای دیگرایجاد کرده اند.
واعظی اظهار کرد: مابه 15 میلیارد دلار حجم تجاری بین دو کشور راضی نیستیم و باید هدفگذاری دو رئیس جمهور ایران و ترکیه برای رسیدن به حجم تجاری 30 میلیارد دلار را محقق کنیم.
وی برلزوم ارتقای تعاملات بانکی تأکید کرد و گفت: در سفری که به آنکارا داشته ام برای گسترش روابط بانکی، توافق شد و در این زمینه رئیس بانک مرکزی ترکیه به تهران سفرخواهدکرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای گسترش روابط تجاری باید همکاری در مرزهایمان را گسترش دهیم، افزود: برسر احداث خط راه آهند وکشوراز مسیر بازرگان توافق کرده ایم.
وی اظهار کرد: به منظور افزایش صادرات گاز به ترکیه واستفاده از با پول ملی دوکشورمذاکره کرده ایم،
وزیر ارتباطات بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی طرفین تأکید کرد وادامه داد:ازسیاستهای محوری دولت تدبیرو امید حمایت از فعالیت بخش خصوصی است.
واعظی همکاریهای علمی و تکنولوژی را ضروری برشمرد و ادامه داد: در سفر آتی به آنکارا از مراکز علمی ترکیه بازدید خواهم کرد.
وی بر همکاری در زمینه ict و همچنین فضا و ماهواره بین دو کشور تأکید کرد و گفت: لازم است از نظر همکاریهای علمی مکمل یکدیگر باشیم.
در این دیدار فیکر ایشیک وزیر علوم، صنایع و تکنولوژی ترکیه گفت: ترکیه و ایران دو کشور مهم منطقه هستند که در طول 400 سال گذشته مرزهای مشترکشان تغییر نکرده است،
وی بر صلح و برادری بین دو کشور تأکید کرد و افزود: مطمئن هستم انتقال این میراث تاریخی و روابط برادرانه عمیق بین دو کشور به نسلهای آینده نیز منتقل خواهد شد.
وی افزود: روابط دو کشور در حوزه تجاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فوق العاده با اهمیت است و تقویت و گسترش روابط بین دو کشور به استقلال وصلح در منطقه کمک خواهد کرد. .
وزیر علوم، صنایع و تکنولوژی ترکیهتصریح کرد: طبیعتاً در حوزههایی که دو کشور حرفی برای گفتن دارند، تجمیع و هم افزایی دو کشور ضروری است.
وی ادامه داد: لازم است منطقه ما و به طور خاص جهان اسلام تمرکز بیشتری در حوزه علم پیدا کند، زیرا تفوق سیاسی و اقتصادی ریشه در تفوق علمی دارد.
وزیر علوم ترکیه در پایان بر تأسیس دو منطقه صنعتی درمرزهای دوکشور تأکید کرد و گفت: این پیشنهاد از سوی ایران را بررسی خواهیم کرد.