خدمات و فناوری مورد نیاز برای دولت دیجیتال فراهم شده است

شماره :
46677
آخرین به روزرسانی :
پنجشنبه 1402/08/25 ساعت 12:41
دسته بندی
معاونت پژوهشی پژوهشگاه ICT؛

خدمات و فناوری مورد نیاز برای دولت دیجیتال فراهم شده است


معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه در مراسم افتتاحیه هفتمین دوره همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی با تمرکز بر معماری سازمانی و حکمرانی دیجیتال از آمادگی خدمات و فناوری های لازم جهت تکمیل دولت دیجیتال خبر داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ هفتمین دوره همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی با تمرکز بر معماری سازمانی و حکمرانی دیجیتال از امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز به کار کرد.

دکتر یاری، معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دبیر هفتمین دوره همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی با تمرکز بر معماری سازمانی و حکمرانی دیجیتال، در مراسم افتتاحیه این همایش اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات به عنوان یک پژوهشگاه ملی، سبد فعالیت های پژوهشی آن شامل، آموزش، توسعه آزمایشگاه های مرجع، مشاوره تخصصی در حوزه فاوا، طراحی شبکه ملی اطلاعات و حمایت از بومی سازی است.

دکتر یاری در ادامه با اشاره به پروژه های ملی و بومی ابررایانه سیمرغ و ذکاوت که به عنوان بخشی از دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه فاوای کشور به شمار می رود، خاطرنشان کرد: اهمیت معماری سازمانی در دولت دیجیتال در مستندات وزارت ارتباطات مطرح و به کرات تکرار شده است. برخی از پروژه های ملی می تواند در قالب دولت دیجیتال در سازمان ها مورد استفاده قرار بگیرند.

معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به ظرفیت های پژوهشی پژوهشگاه در بحث معماری سازمانی و حکمرانی دیجیتال کشور، بیان کرد: برای اینکه یک دولت به بلوغ هوشمند برسد، ابعاد مختلفی باید رعایت شود. شش بعد برای بلوغ دولت هوشمند در نظر گرفته شده است که در شاخص های بلوغ دولت دیجیتال به صراحت بحث معماری سازمانی قید شده است و بستر لازم برای هدایت صحیح ساختارمند خدمات و فناوری مورد نیاز برای دولت دیجیتال فراهم شده است و معماری سازمانی جدای از تحول دیجیتال و حکمرانی دیجیتال نیست.

دکتر یاری در پایان خاطرنشان کرد: ما در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات سال ها پیش مدل مرجع معماری سازمانی توسط وزارت ارتباطات ارائه شد که بسیار مورد استفاده قرار گرفته است و امروز نیز با توجه به بروز بودن حوزه فناوری می توان از آن به عنوان الگو استفاده کرد.

در ادامه مراسم افتتاحیه هفتمین دوره همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی، دکتر مهدی شامی زنجانی، عضو هیات علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران به عنوان دیگر سخنران با اشاره به تأکید بر ایجاد حکمرانی دیجیتال در کشور، گفت: مدیران با تفکر عصر حجر نمی توانند در حکمرانی دیجیتال عملکرد و کارایی مناسبی داشته باشند. مدیران ابتدا باید از حکمرانی دیجیتال تعریف مناسبی داشته باشند و حکمرانی دیجیتال در حال حاضر یکی از جنبه های کمتر مورد توجه قرار گرفته در کشور است و باید بیشتر به آن پرداخت.

وی در ادامه با بیان اینکه حکمرانی دیجیتال، نظامی برای مدیریت تحول سازمان در تحول دیجیتال است، بیان کرد: برای حکمرانی دیجیتال ساز و کاری لازم است که کمیته تحول دیجیتال، واحد دیجیتال مشترک، مدیر ارشد دیجیتال و سفیر دیجیتال از جمله این ساز و کارها است. همچنین در در عصر دیجیتال نکاتی را باید مدیریت سازمان ها در نظر بگیرند، اینکه یک روش و یک سبک امروز دیگر در عصر دیجیتال پاسخگوی سازمان ها نیست.

دکتر مهدی شامی زنجانی در پایان با بیان اینکه در حکمرانی دیجیتال سازمان ها، مصداق یک سوپر اپلیکیشن هستند، گفت: امروزه تمام ابزارهای درون یک سازمان به صورت دیجیتال باید باشند و در کنار آن بحث امنیت سایبری در سازمان ها و حکمرانی دیجیتال از الویت ها است به نوعی که سنگ بنای سازمان های دیجیتال، امنیت سایبری است؛ امنیت سایبری موضوعی است که در سازمان های داخل کشور به ندرت به آن پرداخته شده است، در صورتی که ظرفیت های بالای انسانی در این حوزه در کشور وجود دارد.

سخنرانان کلیدی از کشورهای مختلف از جمله دکتر جان گوتزه از دانشگاه کپنهاگ دانمارک و دکتر پاتریک درده، رئیس معماری اطلاعات صنعت بانکداری BIAN و همچنین سخنرانانی از داخل کشور از جمله دکتر محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این همایش حضور داشتند.

بر اساس این خبر استانداردها، مدل‌ها و چارچوب‌ها، فناوری‌ها و ارزش‌آفرینی دیجیتال، مهندسی سازمان، مدیریت فرایندها و مدل‌های کسب‌وکار، مهندسی سرویس و معماری سرویس‌گرا، معماری سازمانی و حکمرانی دیجیتال، مدیریت و راهبری و نگهداشت معماری سازمانی، معماری سازمانی و امنیت و همچنین معماری سازمانی و هوش مصنوعی، محورهای اصلی هفتمین دوره همایش ملی پیشرفت‌های سازمانی محسوب می‌شوند.

X