خدمات ابر زیرساختی و بومی عرضه میکند
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس احسان کشتکاری سرپرست گروه توسعه نرم افزار پژوهشکده فناوری اطلاعات با بیان مطلب فوق افزود: با عرضه این خدمات از ظرفیتهای بلااستفاده مراکز داده دولتی نیز استفاده خواهد شد.
مهندس کشتکاری گفت: آزمایشگاه تخصصی سکوهای نرمافزاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (ابرزیرساختی پژوهشگاه) جهت تأمین سریع، امن و توسعهپذیر زیرساختهای IT مورد نیاز پروژههای تحقیقاتی و شرکتهای نوپا بطور آزمایشی راهاندازی شده است.
سرپرست گروه توسعه نرم افزار ادامه داد: با این خدمت کلیه امکانات موجود در مرکز داده پژوهشگاه و برخی از خدمات آزمایشگاههای تخصصی آن به صورت آنلاین و در لحظه در اختیار محققان، متخصصان و کارآفرینان قرار خواهد گرفت. وی گفت: با راهاندازی کامل این ابر، ظرفیتهای مازاد تعداد زیادی از مراکز داده خصوصاً مراکز داده دولتی نیز به ظرفیت این خدمت ابری اضافه خواهد شد.
احسان کشتکاری اذعان داشت: با توجه به نقش چنین خدماتی در کاهش چشمگیر زمان و هزینه زیرساخت IT شرکتهای نوپا و دانشبنیان و به حداقل رساندن ضررهای احتمالی ناشی از شکست ایدههای کارآفرینان، میتوان امیدوار بود که این پروژه به تقویت اشتغال و تولید ثروت مبتنی بر دانش کمک شایانی داشته باشد.
وی در این مصاحبه گفت: با استفاده از ابرزیرساختی پژوهشگاه و بهرهمندی کامل از مزایای رایانش ابری، سرعت راهاندازی اولیه پروژهها افزایش یافته (در حدود ۱۵ دقیقه) و از آن مهمتر هزینههای آزمون و خطا در زمان تحقیق کاهش مییابد، این کاهش هزینه و افزایش انعطاف در تحقیقات، موجب افزایش نوآوری و در نتیجه افزایش شانس تولید کسب وکارهای دانشبنیان از نتایج تحقیقات میشود.
کشتکاری اضافه کرد: افزایش منابع مورد نیاز پروژهها در لحظه نیاز (مواجهه با تقاضای پیشبینی نشده) و ارائه سرویسهای کاربردی مشترک مورد نیاز پروژهها و کسبوکارهای نوپا (مانند پرتال، ایمیل، درگاه پرداخت، فضای ذخیرهسازی و…) و پرداخت هزینه به اندازه استفاده و پسپرداخت هزینههای خدمات دریافت شده (بجای پیشپرداخت) از دیگر امکاناتی است که به تدریج به فهرست خدمات ابرزیرساختی پژوهشگاه اضافه خواهد شد.
گفتنی است: شرکتهای شتابدهنده کسبوکارهای نوپا، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و کلیه آزمایشگاههای تحقیقاتی میتوانند از خدمات این ابرزیرساختی استفاده نمایند. پروژهها و طرحهایی که جنبه ملی داشته باشند میتوانند با شرایط ویژه از مزایا و امکانات این طرح استفاده کند. دسترسی به خدمات ابرزیرساختی پژوهشگاه از طریق آدرس www..itrc.ac.ir امکانپذیر است.
وی در پایان گفت: ابرزیرساختی پژوهشگاه با استفاده از فناوریهای آزاد و متنباز توسعه داده شده و اختصاصیسازیهای لازم جهت رعایت ملاحظات بومی در این خدمت انجام شده است. بر این اساس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خود را متعهد میداند که به دیگر شرکتها و متخصصانی که مایل به راهاندازی سرویسهای ابری مشابه باشند، خدمات آموزشی و انتقال دانشفنی ارائه نماید و همچنین از توسعه محصولات و ابزارهای مکمل بومی، جهت استفاده در زیرساختهای نرمافزاری پروژههای رایانش ابری بطور جدی حمایت کند.