جهانگرد: ICT در توسعه ایران در آستانه دگردیسی است

شماره :
43406
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:43
دسته بندی

جهانگرد: ICT در توسعه ایران در آستانه دگردیسی است

مهندس جهانگرد در اولین نشست شورای برنامه ریزی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نقش ICT در توسعه ایران در آستانه دگردیسی است وادبیات توسعه در ایران دچار تغییر شده است.

 

 وی  با بیان اینکه برای اولین بار در برنامه توسعه شاهد اهداف طولی هستیم ادامه داد:: امروزه با توسعه شبکه پرظرفیت موبایل 3G و 4G شاهد دگرگون شدن فضای ICT در کشور هستیم.

جهانگرد با بیان اینکه موتور پیش برنده این حوزه بازار تقاضا است ادامه داد: ساختار اداری ایران به نحوی است که اکثر دستگاهها به صورت  انفرادی عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه رفتار ما در حوزه ICT با دنیای کنونی،  دارایِ شکاف 20 تا 30 سال است؛ افزود: قطعاً نیمی از برنامه 8 درصدی باید از حوزه دانش تامین شود و محرک آن ICT است.

جهانگرد با اشاره به اینکه لازم است تکلیفمان را با آموزش، پرورش، صنعت و مالکیت محتوا روشن کنیم ادامه داد: الگو‌های سایر کشورها می‌تواند ارائه دهنده تجربیات مناسبی برای ایران در حوزه ICT باشد.

معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: محتوایی که تبدیل به سرویس نشود ارزش افزوده پیدا نمی کند و انبار می‌شود.

وی با بیان اینکه تحقیقات یا دانش محور است یا بنگاه محور گفت: این سند حرکت  وضعی است که باید اثر انتقالی آن در جامعه ترسیم شود.

 دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات اظهار کرد: در سند برنامه ششم 7 بند به طور مستقیم به موضوع ICT پرداخته است اما 40 بند دیگر متکی بر اثر انتقالی ICT است.

 درادامه نشست، موسویان نماینده وزارت ارشاد پیشنهاد کرد؛ کمیته خدمات به کمیته محتوا تغییر نام پیدا کند و با محوریت وزارت ارشاد اداره شود.

در ادامه دکتر مهدی اخوان بهابادی معاون رئیس سازمان صدا و سیما‎ با بیان اینکه از نظر قانونی تاکنون ردیف بودجه مستقلی برای صنعت ICT در نظر گرفته نشده است؛ ادامه داد: شرایط کنونی فرصت مناسبی است برای تهیه پیش نویس قانونی صنعت ICT،چرا که تا زمانی که اقتصاد ICT متمرکز نشود؛به نتیجه نخواهیم رسید.

اخوان ادامه داد: در زمینه سرعت اینترنت هنوز احساس رضایت مردم حاصل نشده و اگر مشکل سرعت  اینترنت حل شود بخش خصوصی سیل محتوا و انواع خدمات را ارائه خواهد کرد.

در ادامه نشست فیروزآبادی با بیان اییکه صنعت و ICT به شدت به هم نزدیکند افزود نیازمند تعامل معقول و مناسب میان دغدغه‌‌های فرهنگی و تربیتی با فناوری‌‌های جدید هستیم و کم کاری و گسستگی در این زمینه مردم را نگران خواهد کرد.

همچنین دکتر سیروس علیدوستی نماینده وزارت علوم بر توجه به محتوای علمی، پژوهشی و فناوری در کنار محتوای عمومی تاکید کرد و ادامه داد: لازم است در تدوین برنامه ششم هم وجه کاربردی هم پشتیانی، برای ICT در کشور لحاظ شود.

وی بر اهمیت قانون کپی رایت و ساماندهی حقوقی برای توسعه هر گونه محتوا و نرم افزار‌های کاربردی تاکید کرد و افزود: سیاست‌های اطلاعاتی، آزادی دسترسی به اطلاعات، مالکیت پایان نامه‌‌های دانشجویی موضوعاتی است که در مورد آنها ابهام‌هایی وجود دارد و چون مالکیتش مشخص نیست دسترسی به آنها نیز  امکان پذیر نخواهدبود.

در ادامه این نشست دکتر بهرامی رئیس سازمان فضایی کشور تصریح کرد: سیاستگذاری و نظارت در صنعت  ارتباطات بسیار کم است و پیشنهاد می‌شود شورای راهبری در حوزه صنعت زیر نظر وزارت ارتباطات تشکیل شود.

همچنین مهندس نادمی معاون دفتر امور زیر بنایی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: نسخه آخر تدوین برنام ششم تنظیم شده و اشاره به 15 سند بالادستی دارد که به موضوع علم و فناوری توجه بیشتری کرده است.

وی ادامه داد: به غیر از شورای برنامه ریزی ICT، وزیر ارتباطات در سه شورای دیگر شورای آموزشی پژوهشی و فناوری خدمات مالی و بازرگانی عضو هستند.

 نادمی تصریح کرد: در بخش صنعت اگر در این نشست‌ها پیشنهادی وجود داشته باشد این امکان وجوددارد که  به عنوان عضو سایر دستگا ه‌های اجرایی حسب مورد، این نیازها مطرح شود.

نادمی ادامه داد: همچنین شورای تلفیق هم  راه حل دیگری برای بیان پیشنهادهاا ست.

در ادامه عمیدیان بر اقتصاد دیجیتال تاکید کرد و افزود: لازم است در این نشست‌ها پیشنهادها به صورت آزادانه مطرح شود.

X