جلسه تشکل سیستمهای هوشمند حمل و نقل ITS در پژوهشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، در راستای طرح کلان اینترنت اشیاء و با توجه به نقش محوری مرکز در تحقیق و توسعه، آیندهنگاری و تصمیمسازی در زمینه گسترش فناوریها، کاربریها و کاربردهای مرتبط با سیستمهای نوین ارتباطی و فناوری اطلاعاتی، جلسه هماندیشی با تشکل سیستمهای هوشمند حمل و نقل ITS با محوریت اهمیت و جایگاه ارتباطات خودرویی در روز چهاردهم دی ماه 94، به ریاست دکتر مهرداد تقیزاده بهجتی، رئیس تشکل ITS ایران، در سالن آموزش پژوهشگاه ICT برگزار شد.
بنا بر این گزارش در این جلسه پس از تشریح موضوع ارتباطات خودرویی و طرح اینترنت اشیاء از سوی آقای دکتر هومن ضرابی مجری طرح اینترنت اشیاء در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعضاء محترم تشکل ITS، ضمن تاکید بر اهمیت ارتباطات خودرویی و اینترنت اشیاء در هوشمندسازی سامانههای حمل و نقل، به طرح دیدگاهها و نظرات خود در این زمینه پرداختند. در زمینه موضوعات مورد بحث میتوان به تاکید بر مزایای گسترش به کارگیری ارتباطات خودرویی، فناوریهای کاندیدا در حوزه خودروهای متصل (نظیر شبکههای سلولی و DSRC)، لزوم مدیریت واحد ارتباطات درون شهری – برون شهری، بررسی نتایج پایلوتهای مرتبط، تجربه متفاوت کشورها در زمینه حمل و نقل هوشمند و اهمیت مدل تجاری در موفقیت طرح اشاره نمود.
بنابر دستور جلسه، در ادامه، گزارش مربوط به e-shopping ارایه شد. همچنین در گزارشی از کنفرانس ITS فرانسه، شکلگیری گسترده محورهای تحقیقاتی و کاربردی جدید در حوزه ITS، مبتنی بر شبکه خودروهای متصل، دادههای عظیم و اینترنت اشیاء نشان داده شد.
با توجه به زمینههای متعدد همکاری بین دو مجموعه و علاقهمندی اعضاء تشکل ITS به موضوعات مطرح شده در این جلسه، پیشنهاد شد تا ادامه مباحث مشترک بین سیستمهای هوشمند حمل و نقل و جنبههای مختلف طرح اینترنت اشیاء، در جلسات بعدی تشکل ادامه یابد. در پایان، دکتر تقیزاده ریاست تشکل ITS، علاوه بر جمعبندی مطالب ارائه شده در این جلسه و ارائه چند راهکار برای شکلگیری کارآمد و متوازن ارتباطات خودرویی در کشور، ضمن تشکر از میزبانی پژوهشگاه، بر ادامه همکاری در زمینههای مشترک بین دو مجموعه تاکید نمودند.
لازم به ذکر است که تشکل ITS با حضور جمعی از متخصصین و نمایندگان دستگاهها و سازمانها نظیر وزارت کشور، شهرداری تهران، شهرداری کرمانشاه، وزارت راه و شهرسازی، شرکت راهآهن ج. ا. ا.، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، شرکت کنترل ترافیک تهران، جهاددانشگاهی، مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، اتاق فکر ریلی و نمایندگانی از بخش خصوصی، از تابستان ۱۳۹۲ شروع به فعالیت نموده است.برخی اهداف تشکل عبارتند از:
گسترش وبکارگیری ITS درکشور
ارتقاء سطح علمی
توجه بیشتر به ابعاد علمی و آکادمیک ITS
توسعه یک پارچه نظام بهره برداری از ITS
اشاعه ITS انسان محور و ITS حمل ونقل همگانی
ایجاد بانک اطلاعات منابع ITS کشور