توسعههای اخیر و طرحهای آتی باند 700 مگاهرتز بررسی شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این سمینار ابتدا چشم انداز شبکههای تلفن همراه در 5 سال آینده براساس گزارشات اریکسون و GSMA و میزان ترافیک مصرفی و تعداد مشترکین تلفن همراه به ویژه موبایل پهن باند در ابتدای سال 2019 و همچنین برآوردی از 5 سال آینده ارائه شد. سپس به نیاز صنعت تلفن همراه پهن باند به طیفهای مختلف اشاره شد و تأثیر موبایل پهن باند بر مواردی مانند افزایش GDP و ایجاد شغل و بهرهوری توضیح داده شد.
بنا بر این گزارش در ادامه به مدیریت طیف و مقرراتگذاری ITU از دیدگاه بین المللی پرداخته شد. همچنین مزایای مهم باند 700 مگاهرتز در مناطق شهری و روستایی در کاهش هزینه و افزایش پوشش و توسعههای اخیر پیرامون باند 700 مگاهرتز برای شبکههای تلفن همراه مورد بحث قرار گرفت و به رویکرد کنفرانس WRC15 از ITU در هماهنگسازی جهانی باند 700 مگاهرتز در هر سه ناحیهی ITU اشاره شد.
در ادامه به تجربه رگولاتوریهای کشورهای دیگر ( FCC و Ofcom) در این رابطه پرداخته شد. سپس قانون اتحادیه اروپا پیرامون باند 700 مگاهرتز و همچنین طرح باند APT700 از جامعهی مخابراتی آسیا اقیانوسیه مطرح گردید.
همچنین تجربههایی پیرامون تعیین قیمت مناسب برای طیف 700 مگاهرتز در کشورهای بوتان، جامائیکا و هند بیان شد و اثرات بالا یا پایین بودن قیمت طیف در مزایده و رابطه آن با فراگیر شدن LTE در این کشورها مورد بررسی قرار گرفت. موارد کاربرد مختلفی از باند 700 مگاهرتز در نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) ارائه شد و در انتها توصیههای GSMA پیرامون باند 700 مگاهرتز برای کشورهای درحال توسعه بیان شد.
گفتنی است در این سمینار کارشناسانی از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند که در انتهای سمینار به بحث و تبادل نظر پرداختند تا با تعامل بیشتری میان دستگاههای مختلف مشکلات کشور در رابطه با باند 700 مگاهرتز مرتفع گردد.