تمرکز شورای راهبری جویشگر بومی، شناسایی الگوی اقتصادی مناسب توسعه است

شماره :
43351
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:42
دسته بندی

تمرکز شورای راهبری جویشگر بومی، شناسایی الگوی اقتصادی مناسب توسعه است

رییس شورای راهبری جویشگر بومی گفت: تمرکز شورای راهبری جویشگر بومی شناسایی الگوی اقتصادی مناسب توسعه است.

خسرو سلجوقی در گفتگو با خبرنگار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت:حمایت از جویشگر بومی بدون توجه به مدل کسب و کار نوعی حمایت نامتعادل است واین نوع حمایت، توسعه را به همراه نخواهد داشت.

وی درباره روند سلسله جلسات شورای راهبری جویشگر بومی گفت: در جلسات شورای راهبری جویشگر بومی، ابتدا واژه گزینی مناسب انجام شد و به جای موتور جستجو مفهوم جویشگر بومی به توافق رسید.

سلجوقی با اشاره به اینکه دریافت حمایت برنامه کسب و کار به این معنا نیست که از همان سال‌های ابتدایی دست اندرکاران جویشگر بومی به سود برسند، افزود: رشد جویشگر بومی از لحاظ علمی و اجرایی منوط به مصرف کاربران است.

وی با بیان اینکه همواره این سوال مطرح است که اگر از لحاظ سخت افزار، نرم افزار و زیرساختها به سطح گوگل برسیم، چه فعالیتی برای ارائه داریم، ادامه داد: گوگل برای هر لحظه خود برنامه ی اقتصادی کسب و کار دارد، بیش از 70 خدمت ارائه می‌دهد و در یک فرایند زمانی به موفقیت رسیده است.

سلجوقی با اشاره به اینکه تبیین مدل مفهومی کمک می‌کند تا مشخص شود ذینفعان مختلف در چه جایگاهی نقش ایفا می‌کنند، افزود: دولت نیزدرقالب منابع ریالی، قوانین و دستورالعمل  نقش آفرین است و لازم است در بخش سخت افزار نیز با بخش خصوصی همراهی کند.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات بر توجه نظام آموزشی، پژوهشی و دانشگاهی به موضوع جویشگر‌های بومی تاکید کرد و ادامه داد: برای اینکه برنامه‌‌های تحقیقاتی و آموزشی بر این موضوع متمرکز شود، پیشنهاد شده است تا از پایان نامه‌‌های دوره دکترا و ارشد، با محوریت جویشگر بومی به صورت مادی و معنوی حمایت شود.

سلجوقی اظهار کرد: بخش دیگری که نباید از آنها غافل شویم، مردم به  عنوان کاربران و صاحبان اصلی جویشگرها هستند و در مدل مفهومی، به آن اشاره شده است، چرا که رشد جویشگر بومی منوط به استفاده  کاربران است.

وی با بیان اینکه ارق استفاده از کالا‌های و جویشگر داخلی، نیازمند فرهنگ سازی از سوی رسانه‌ها است، افزود: در کشورهایی چون کره، روسیه و چین، مردم تمایل بیشتری به استفاده از کالا یا تولید داخلی دارند.

سلجوقی ادامه داد: تمرکز شورای راهبری آن است که الگوی مناسب اقتصادی برای تولید جویشگر بومی را فراهم آورد و اگر جویشگرها بتواند خدمات مناسب را ارائه دهند؛ مردم نیز استقبال خواهند کرد.

وی در تبیین بیشتر الگوی مناسب اقتصادی جویشگر بومی ادامه داد: فعالان در عرصه جویشگر بومی باید از ثروت حاصل از آن برخوردار شوند و در واقع سهامداران در این بخش، شامل تولید کنندگان نرم افزار، ارائه دهندگان خدمات، تولید کنندگان محتوا و حتی کاربرانی هستند که با یک کلیک بر روی جویشگر بومی، سهامدار محسوب می‌شوند.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات  اظهارکرد: در واقع این همان الگویی است که مشابه آن در دنیا به پول الکترونیکی (Bit coin) تعبیر می‌شود.در این میان الگوی مناسب اقتصادی زمانی حاصل می‌شود که همه ذینفعان در مقابل کاری که انجام می‌دهند، به همان میزان، سود دریافت کنند.

حضور مشاور بین المللی در تهیه شرح خدمات جویشگربومی 

وی بر حضور مشاور بین المللی در تهیه شرح خدمات جویشگربومی، تاکید کرد و ادامه داد: انتظار ما این است که تا پایان سال الگوی اقتصادی مطرح شده، طبق زمانبندی پیاده شود.

رئیس شورای راهبری جویشگر بومی در پاسخ به سوالی در خصوص وجود ارتباطات خاص در موضوع جویشگرها و اینکه آیا این نوع تولید در دست افراد خاصی است، ادامه داد: یکی از فلسفه‌‌های تشکیل شورای راهبری جویشگر بومی همین موضوع بود و تصوری وجود داشت که افرادی که طعم ارتباطات خاص را در این زمینه می‌چشند می‌توانند به منابع دسترسی پیدا کنند، اما با تشکیل شورای راهبری، این فرایند متوقف و اصلاح شد.

وی بر حضور متخصصان فنی، نمایندگان وزیر و معاونان سازمان‌های مرتبط در این جلسات تاکید کرد و ادامه داد: در آخرین جلسه نیز نماینده بازرسی کل کشور حضور داشت و از نزدیک بر فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری، نظارت کرد.

سلجوقی تصریح کرد: خوشبختانه کلیه مصوبات شورای راهبری جویشگر بومی، وصورتجلسه‌ها به صورت آزاد و شفاف از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی طرح جویشگر  به نشانی www.didras.ir   دراختیارهمگان قرارگرفته است.

وی در پاسخ به سوالی که علاقمندان در این حوزه چطورمی توانند وارد حوزه تولید جویشگر بومی شوند، گفت: ابتدا لازم است خودشان را نه فقط برای ما بلکه برای جامعه ازطریق وب گاه، معرفی کنند تا همه آنها را بشناسند و پس از آن لازم است، افراد نوع خدمت خود رامعرفی کنند و برنامه‌‌های پیشنهادی خود را در آن حوزه، ارائه دهند و ما نیز سعی می‌کنیم به تناسب منابع موجود، نهایت همکاری را داشته باشیم.

سلجوقی با بیان اینکه قرار نیست مالک جویشگر‌های بومی دولت باشد، افزود: هدف ما آن است که نوعی مشارکت منابع اتفاق بیافتد و فرد بتواند با خروجی کار خود از این راه تولید ثروت کند، در واقع نقش ما یک نقش شتاب دهنده (کاتالیزور)  است.

X