تبدیل شدن هوش مصنوعی به فناوری اصلی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای انجام تحقیقات
آژانس بین المللی انرژی اتمی برنامه های کاربردی هوش مصنوعی را برای انجام تحقیقات گسترده و آموزش توده ها به کار می گیرد. آ
ژانس بین المللی ارتباطات از راه دور (ITU) به 37 عضو دیگر سازمان ملل متحد پیوسته است تا در شناسایی برنامه های کاربردی هوش مصنوعی (AI) که دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل را تسریع می کنند، همکاری کنند. اینها شامل ایجاد یک پلتفرم به منظوراشتراک گذاری دانش - شبکه ای در هوش مصنوعی برای اتم ها - برای هماهنگی بین محققان بین دامنه ای با هدف توسعه راهنمایی در مقررات، آموزش و به اشتراک گذاری تجربیات، دانش، و شیوه های خوب و رهنمودهایی را در مورد مسائل اخلاقی است که همگرایی هوش مصنوعی و علم، فناوری و کاربرد هسته ای می تواند منجر به آن شود.
نجات مختار، معاون مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رئیس دپارتمان علوم و کاربردهای هستهای گفت: «هوش مصنوعی میتواند یک فناوری تغییردهنده بازی باشد، اما با چالشهایی از جمله نگرانیهایی درباره شفافیت، اعتماد، امنیت و اخلاقیات همراه است. بنابراین، فناوریهای هوش مصنوعی نیازمند مشارکتهای بینالمللی قوی و همکاریهای فرابخشی است، به همین دلیل است که ما با ITU و سایر ارگان های سازمان ملل متحد همکاری کردهایم. ما مشتاقانه منتظر گسترش و تقویت همکاری های خود هستیم.»
از پزشکی هسته ای گرفته تا مدیریت منابع آب و صنعت، هوش مصنوعی پتانسیل بسیار زیادی برای سرعت بخشیدن به توسعه فناوری در بسیاری از زمینه های هسته ای دارد. کارشناسان در حال حاضر از رویکردهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل سریع، به عنوان مثال، مقادیر عظیمی از دادههای ایزوتوپی مرتبط با آب که در شبکههای جهانی ذخیره شدهاند، استفاده میکنند.
نیروگاه های هسته ای به منظور رقابتی بودن و همچنین ادغام شدن در ترکیب سیستم های انرژی مدرن، علاوه بر ایمن، قابل اعتماد و پایدار بودن، باید اقتصادی و کارآمد نیز باشند. رویکردهای مبتنی بر هوش مصنوعی می توانند به این حوزه ها کمک کنند.
224001109.009