تأثیرات برجام بر فعالیت پژوهشی پژوهشگاه
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) اجرایی شدن برجام که مدت یک سال از آن طی میشود، تأثیرات مثبتی بر فعالیتهای پژوهشگاه داشته است.
بنا بر این گزارش بعد از برجام، مذاکرات با برخی کشورها جهت تعامل و همکاری تحقیقاتی انجام پذیرفته که موجب امضای تفاهم نامه با برخی کشورها گردیده و در حال پیگیری عقد قراردادهای همکاری است.
همچنین پس از برجام حضور کشورهای خارجی در برگزاری سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST) بیشتر گردید و نقش دانشمندان خارجی در داوری مقالات و سخنرانیهای کلیدی این سمپوزیوم پررنگتر شد.
این گزارش حاکی است تست استانداردهای بین المللی مورد نیاز بر روی سامانههای بومی در خارج از کشور قبل از برجام مقدور نبود در حالیکه بعد از برجام این موانع رفع گردید.
این گزارش میافزاید خرید تجهیزات شبکه (سرورها، روترها و غیره) در خصوص خدمات و سرویسهای دیتا سنتری و تجهیزات آزمایشگاهی با واسطهها به قیمت بیشتر انجام میشد که قبل از برجام به علت تحریم، شرکت کنندگان در مناقصهها بسیار محدود بودند که بعد از برجام با قیمت کمتر و روانتر انجام میگیرد، همچنین بعد از برجام حضور فعال و رقابتی شرکتهای خارجی طرف مقابل با شرکتهای ایرانی منجر به تنزل چشمگیر قیمت در ارتباط با تجهیرات آزمایشگاههای تأیید نمونه و شبکه گردیده است.
شایان ذکر است برگزاری کارگاههای تخصصی توسط متخصصان خارجی و ایرانیان مقیم خارج جهت انتقال دانش فنی و آموزشهای تخصصی پس از برجام رونق بیشتری در این پژوهشگاه گرفته است.