به کارگیری دانشجویان ایرانی خارج از کشور در حوزه پژوهش/ فعالیت کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه ارتباطات با 9 هزار بخش
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گوی اختصاصی با تماس نیوز در خصوص چگونگی ارتباط با متخصصان ایرانی خارج از کشور گفت: از دو سال پیش تفاهم نامه با معاونت ریاست جمهوری بسته ایم و پذیرش ایرانیان خارج از کشور برای دورههای پسادکترا انجام میشود که این دانشجویان ممتاز میتواند برای یک دوره یک ساله به ایران بیایند و برای مرکز تحقیقات، فعالیت پژوهشی انجام دهند.
ارایه 21 سخنرانی علمی توسط ایرانیان خارج از کشور
او با اشاره به این که تاکنون شش نفر از دانشجویان خارج از کشور برای اجرای دوره پستاک در این پژوهشگاه در حال فعالیت هستند، افزود: این افراد نیازهای پژوهشی ما را برطرف میکنند و برای سخنرانیهای علمی نیز از ایرانیان خارج از کشور دعوت میشود.
خوانساری ادامه داد: طی دو سال گذشته 21 سخنرانی از اساتید و فارغ التحصیلان دوره دکترا در زمینه محورهای پژوهشی مورد نظر مرکز تحقیقات داشته ایم که دستاورد این نشستهای علمی در قالب طرحهای پژوهشی دیده میشود چرا که برای تبدیل یک پژوهش و دانش به محصول باید فعالیت زیادی صورت گیرد.
پژوهشگاه ارتباطات، نقطه عطف فضای تبادل علمی در وزارت ارتباطات
خوانساری با تاکید بر ضرورت توجه به فعالیتهای پژوهشی در حوزه ICTگفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نقطه عطف فضای تبادل علمی در وزارت ارتباطات و فناوری ا طلاعات است.
وی درخصوص ارزیابی تلکام امسال گفت: امسال در این نمایشگاه رقابت شرکتهای خصوصی در حوزه اپراتوری را شاهد بودیم که این رقابت به نفع مردم است که طرح ترابرد پذیری نیز به این رقابت کمک میکند.
خوانساری با بیان اینکه هر ساله دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات، در این نمایشگاه ارائه میشود؛ افزود: در بحث نیروی انسانی و تعاملات پژوهشی، این نوع نمایشگاهها، میتواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه محصولاتی که پژوهشگاه در حوزه فناوری تولید میکند، نیاز به تجاری سازی دارد افزود: این محصولات با کمک بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان ایجاد میشود و میتواند باب همکاری را بازکند.
رشد کیفی هشتمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات
رییس پژوهشگاه ارتباطات با اشاره به برگزاری 8 دوره ی سمپوزیم بین المللی مخابرات، از سال 2001، در پژوهشگاه ارتباطات گفت: یکی از موفقیتهای این مرکز آن است که توانسته این 8 دوره را با رشد کیفی به نحو مطلوب برگزار کند.
خوانساری درباره وضعیت جویشگرهای بومی به تماس نیوز،گفت: بسترهای فنی این جویشگرها آماده است و به جهت تکمیل خدمات فنی اش قراردادها و فراخوانهای قبلی منعقد شده و امیدواریم که بتوانیم برای تکمیل خدمت و تجاری سازی، توسعه کاربردی آن را، داشته باشیم و برنامههای تدوین شده را اجرا و تکمیل کنیم.
وی در خصوص چگونگی حمایت وزارت ارتباطات از پژوهشهای بخش خصوصی فعال در حوزه ICT افزود: به دنبال آن هستیم در پروژههای محوری پژوهشگاه که منجر به ارایه محصول و سرویس میشود و توسط بخش خصوصی قابل اجرا است، در قالب وام وجوه اداره شده و هم مشارکت در پژوهش حمایت کنیم؛ به عنوان مثال برای پروژه توانا که از محصولات بومی برای ایجاد یک شبکه انتقال پرظرفیت استفاده میکنند، در حال فعالیت هستیم که بتوانیم این الگو را عملیاتی کنیم.
فعالیت کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه ارتباطات با 9 هزار بخش
خوانساری تصریح کرد: فعالین بخش خصوصی میتوانند از نتایج پژوهشهای این مرکز استفاده کنند.
وی به کتابخانه دیجیتال قوی که حدود 9 هزارآیتم دیجیتال ازجمله مقاله، کتاب و پژوهش را در بر میگیرد، اشاره کرد و گفت: افراد میتوانند با مراجعه سایت پژوهشگاه ثبت نام کرده و در حوزه استفاده از کتابخانه دیجیتال فعال شوند.