برگزاری پانزدهمین جلسه فروم نسل پیشرو ارتباطات(5G) در پژوهشگاه

شماره :
42781
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

برگزاری پانزدهمین جلسه فروم نسل پیشرو ارتباطات(5G) در پژوهشگاه

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌ در این جلسه مهندس لیلا منصوری فر، كارشناس گروه حقوق و مقررات پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی، سخنان خود را حول دو محور "تاثیرات اقتصادی 5G  بر متغیر‌های کلان اقتصادی" و  نیز "فرصت‌های شغلی پیش رو در "5G  ارائه دادند.

منصوری فر در محور تاثیرات اقتصادی 5G بر متغیر‌های کلان اقتصادی، مهمترین صنایع تاثیر پذیر از شبکه 5G (پیشران‌های اقتصادی 5G)، چهار صنعت: خودرو سازی، بهداشت و درمان، حمل و نقل و انرژی را معرفی نمودند که به تفکیک هر یک، می توان منافع مستقیم اقتصادی را تحت سه حوزه منافع حاصله در بخش تولید (عمودی)، منافع حاصله برای نهاد‌های نظارتی- اجرایی و منافع حاصله برای خلق مدل‌‌های کسب و کار جدید تبیین نمود. وی اضافه كرد،  5Gدارای منافع اقتصادی، اجتماعی غیر مستقیم است که پیشران‌های این منافع را شهر‌‌های هوشمند، خانه‌‌های هوشمند و محل کار هوشمند تشکیل می دهند.

مهندس منصوری فر، به تشریح هر یک از منافع مستقیم و غیر مستقیم فوق پرداخت و برای هر یک نمونه‌هایی را با تمرکز بر بخش خودرو ذکر نمود و نهایتا تاثیر 5G بر تولید ناخالص داخلی به تفکیک 16 صنعت مختلف را مورد بررسی قرار دارد.

وی افزود: در محور "فرصت‌های شغلی پیش رو در "5G، در نتیجه انقلاب صنعتی چهارم و ایجاد تحول دیجیتالی، مشاغل به سه دسته کلی تقسیم شدند: مشاغلی که در اثر تحول دیجیتالی از بین می روند، مشاغلی که در آن لازمه تعامل میان نیروی کار و ماشین وجود دارد و نهایتا مشاغلی که با ورود ماشین و روباتها، غیر قابل تغییر باقی می مانند. سپس نشان داده شد که با ورود 5G به اقتصاد، امکان خلق ارزش از طریق شناسایی نیاز‌های جدید و در نتیجه ارائه مدل‌های کسب و کار جدید و فرصت‌های شغلی جدید امکان پذیر خواهد شد.

پس از برررسی طیفی از ذینفعان در اکوسیستم 5G، فرصت‌های شغلی جدید معرفی شدند و نشان داده شد 5G، می تواند در سال 2035، در اقتصاد جهانی 22 میلیون شغل ایجاد کند و تاثیر خالص مثبت بر رشد اقتصاد جهانی داشته باشد.

مهندس منصوری فر در انتها بر این نکته مهم تاکید کرد که در صورتی 5G می تواند سهم قابل توجهی از GDP را به خود اختصاص دهد که برای بکار گیری 5G و به عبارتی تقاضای آن، از پیش برنامه ریزی لازم انجام شود، در غیر اینصورت سرمایه گذاری انجام شده برای ایجاد شبکه 5G، نمی تواند منجر به افزایش نرخ اشتغال در اقتصاد گردد. تحول دیجیتالی مبتنی بر 5G، منجر به از دست رفتن بسیاری از مشاغل سنتی و در نتیجه، بروز نابرابری اجتماعی می شود. به منظور پیشگیری از شکاف دیجیتالی و نابرابری اجتماعی، لازمست صنایع پیشران 5G و فرصت‌های شغلی مورد انتظار در این صنایع  مورد شناسایی قرار گیرند. سپس دانش و مهارت‌های مورد نیاز مشاغل مذکور تعیین شده و برای ایجاد آن، نقشه راه تدوین گردد. این نقشه راه، بخشی از برنامه عملیاتی 5G را تشکیل می دهد.

X