بررسی زمینههای مشترک همکاری بین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فضایی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، در روز یکشنبه ۱۵ آذر، دکتر خوانساری رئیس پژوهشگاه به همراه دکتر بدیع معاون پژوهشی، خانم مهندس محمدی رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات و مهندس پروند مدیر گروه ارتباطات ماهواره ای، در پژوهشگاه فضایی ایران حضور یافته و در جلسهای با دکتر حدادپور سرپرست این پژوهشگاه و برخی از مدیران آن به مذاکره پرداختند.
بنا بر این گزارش، هدف از این نشست، بررسی زمینههای مشترک کاری و تعیین محورهای مورد نظر طرفین برای همکاری در پروژهها و برنامههای پژوهشی و فناوری بوده است.
در این نشست، دکتر خوانساری طی سخنانی اظهار داشت: دو پژوهشگاه مشترکاتی دارند که شناخت درست از تواناییها و امکانات طرفین میتواند موجب تصمیمگیری اصولی و همکاریهای سازنده و موثر شود که در پیشبرد برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز نقش مهمی خواهد داشت.
همچنین وی با اشاره به پتانسیل مجرب موجود در این پژوهشگاه و دستآوردهای حاصله و نیز سابقه تعاملات قبلی طرفین در انجام پروژهها، یادآور شد انجام همکاریها و پروژههای مشترک موجب همافزایی و استفاده بهینه از فرصتها شده و از موازیکاری جلوگیری میکند. دکتر خوانساری همچنین از آمادگی این پژوهشگاه برای همکاری در دو بعد مشورتی و اجرایی با پژوهشگاه فضایی در فعالیتهای جاری و برنامههای آتی سخن گفت.
در ادامه این نشست، دکترحسن حدادپور سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران ضمن استقبال از تعاملات و همکاریهای مشترک بین طرفین، اظهار داشت: برای توسعه علم و فناوری در کشورمان، باید دید ملی داشت و از بخشینگری پرهیز نمود.
دکتر حدادپور یکی از مسائل مهم در برنامهریزیها و انجام امور را آیندهپژوهی خواند و افزود: ما باید نقشهراه ۱۵ تا ۲۰ سال آینده را در حوزه توسعه علم و فناوری فضایی داشته باشیم و افق کارمان را مشخص کنیم تا براساس آن، مرحله به مرحله، قدمهای درستی برداریم و از پراکندهکاری جلوگیری کنیم.
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران به منظور تداوم تعاملات و همکاریها، خواستار تشکیل کمیتهای با حضور نمایندگان طرفین برای بررسی چگونگی تحقق فعالیتهای مشترک و تهیه برنامه عملیاتی بدین منظور شد که در پی آن،اعضای این کمیته مشخص شدند.
در این نشست، طرفین برخی از موضوعات و محورهای همکاریهای مشترک را برشمردند که طراحی و ساخت سیستمهای مخابراتی ماهوارهها، پایش و پردازش سیگنالهای فضایی، ایستگاههای زمینی، نرمافزارهای تخصصی، اینترنت اشیاء، طراحی و ساخت محموله مخابراتی ماهواره ژئو، استقرار فرآیندهای مهندسی سیستم، رادیوتلسکوپ و امنیت ارتباطات ماهوارهای از آن جمله بود.
افزون بر این، طرفین بر استفاده از امکانات زیرساختی هر دو مجموعه ازجمله مرکز آزمون و یکپارچهسازی پژوهشگاه فضایی ایران و آزمایشگاه مخابراتی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید نمودند.
در این نشست مقرر شد با توجه به مذاکرات قبلی، تیم مشترکی در موضوع اینترنت اشیاء از دو پژوهشگاه تشکیل و محورهای کاری را تعریف نماید و پیگیر اجرای همکاریهای مشترک در این خصوص باشد.