با حضور رئیس و مدرسان مرکز آموزش توسعه فاوا آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد؛ نخستین کارگاه آموزشی حاکمیت اینترنت برگزار شد
نخستین کارگاه آموزشی حاکمیت اینترنت، توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران و با همکاری مرکز آموزش توسعه فاوا اسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد UN-APCICT در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، کارگاه آموزشی حاکمیت اینترنت برای نخستین بار در کشور به مدت سه روز از پنجم تا هشتم مرداد ماه سال جاری در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار میشود.
بنا بر این گزارش، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات که در افتتاحیه این کارگاه آموزشی امروز دوشنبه 5 مرداد ماه برگزار گردید شاخص توسعه آمادگی الکترونیکی کشور را 68 صدم اعلام کرد و گفت:متوسط این شاخص در آسیا 67 صدم است، وی افزود: توسعه پایدار نیازمند تحقق زیر ساختهای مهمی از جمله تامین منابع انسانی است.
رضا باقری اصل با اشاره به اینکه تمرکز فناوری اطلاعات بر دانش و خرد بشری است گفت: تحقق این موضوع نیازمند مشارکت، همفکری، نوآوری، خلاقیت و بسیاری از توانمندیهای دیگر است.
وی اظهار کرد:هرچند شاخصهای توسعه فناوری اطلاعات مانند دولت الکترونیک و آمادگی الکترونیک مهم و باید به آن توجه شود اما در کنار این ملاکها، شاخص عمده توسعه انسانی قرار دارد که باید مورد توجه اساسی قرار گیرد.
همچنین رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: هدف این دورهها، افزایش توان و خبرگی نیروی انسانی است و بنابراین نقش بسیار موثری در ارتقای بهرهبرداری از سرمایهگذاری انجام شده در دولت الکترونیک دارد.
مهندس جهانگرد با تاکید بر این که در حال حاضر افزایش مهارتهای ICT برای ارائه خدمات دولت الکترونیک بسیار مهم است، گفت: انتظار داریم با مبادله این تجربیات و آموزشها ایران وضعیت بهتری در ارائه خدمات دولت الکترونیک کسب کند.
معاون وزیر اطلاعات افزود: سازمان ملل از چند سال پیش شاخهای را در آسیا برای توسعه ظرفیتهای انسانی ایجاد کرده است و در این رابطه مرکز آموزشهای توسعه ICT در منطقه آسیا و اقیانوسیه منابعی را درباره افزایش مهارتهای ICT تهیه کردهاند که طی هماهنگی این منابع در ایران ترجمه شد.
وی گفت: اکنون 20 عنوان کتاب با موضوعات افزایش دانش و مهارتهای ICT مدیران و متخصصان ترجمه شده و توسط مدرسان این مرکز طی دورههای چند روزهای بهصورت فشرده به مدیران IT دستگاهها آموزش داده میشود.
جهانگرد اظهار داشت: این آموزشها سر آغازی برای اشاعه مهارتهای ICT و دستگاههای اجرایی و در ادامه مسیر مباحث بهصورت ساختاریافتهتر با هماهنگی دستگاههایی که آموزشهای کاربردی در کشور ارائه میکنند، آموزش داده خواهد شد.
وی ادامه داد: در نهایت بهصورت دورههای گسترده در سطح ملی توسعه مییابند و باعث افزایش دانش و مهارت IT مدیران و متخصصانی که در حوزه IT در کشور خدمات ارائه میکنند، میشوند.
رئیس سازمان فنّاوری اطلاعات ایران تصریح کرد: دولت الکترونیک علاوه بر بخشهای فنی دارای بخش مهمی به نام سرمایه انسانی است که این افراد مهارت کافی در بهرهبرداری از سرمایهگذاری انجامشده در دولت الکترونیک را داشته باشند.
در کارگاه سه روزه آموزشی حاکمیت اینترنت در کشور, از مدیران ارشد سازمانها و دستگاههای دولتی دعوت به عمل آمده تا با مهمترین سیاستگذاریهای صورت گرفته در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در دنیا آشنا شوند.
این گزارش حاکی است، کارگاه آموزش حاکمیت اینترنتی سه روز به صورت عمومی و یک روز به صورت تخصصی ویژه صاحبنظران و مدرسان به منظور انتقال دانش در این بخش برگزار میشود.
گفتنی است بررسی ابزارهای دولت الکترونیکی و همچنین کنترل پروژههای فناوری اطلاعات و ارتباطات از لحاظ تئوری و عملی نیز از دیگر موضوعاتی است که با همکاری مرکز آموزش توسعه فاوا اسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد UN-APCICT طی هفتههای آتی و به صورت مستقل برگزار خواهد شد.