بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از پارک علم و فناوری ICT
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، در حاشیه این بازدید،جلسه ای با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر دوایی معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات، دکتر خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دکتر صدیق مجری طرح پارک علم و فناوری برگزار گردید.
در این جلسه ابتدا دکتر خوانساری به شرح فعالیتهای دوساله پژوهشگاه در به ثمر رساندن و راه اندازی پارک علم و فناوری ICT پرداخت.
دکتر خوانساری گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مجری راه اندازی این پارک به دنبال این است که پارک مذکور بتواند به یک واحد فناوری در کلاس جهانی و با حضور شرکتهای نامی و پیشرو داخلی و بین المللی در حوزه تخصصی ICT تبدیل گردد.
وی افزود: ما در اولین مرحله پذیرش از شرکتهای جوان توسعه یافته ای که حداقل 3 سال از شروع کارشان گذشته بود و دارای گردش مالی بین 500 تا 800 میلیون تومان بودند حمایت نموده ایم و هدف نهایی ما این است که پس از تحویل شرکتهایی در این اندازه بتوانیم شرکتهایی بزرگ معتبر ملی و بین المللی تحویل دهیم.
دکتر خوانساری در ادامه یکی از مهمترین مزایای این پارک را تأسیس آن توسط یک وزارتخانه توانمند اقتصادی و صنعتی عنوان کرد و گفت: این مسأله موجب گردیده که ما در پذیرش اولیه مان حدود 5 شرکت بزرگ داریم که برای توسعه محصولاتشان از فضای این پارک استفاده می نمایند.
وی ادامه داد: این پارک با دارا بودن زیرساختهای مناسب مزایایی دارد که می تواند به عنوان اولین پارکی باشد که در کشور به سمت بازار صنعت حرکت می نماید.
سپس دکتر دوایی معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، توضیحاتی درباره اهداف و کارکردهای این پارک علم و فناوری ارایه کرد.
وی با اشاره به اینکه در این پارک خدمات مبتنی بر پشتیبانی فناورانه است، گفت: این پارک در حوزههای حمل و نقل هوشمند و در بخش الکترونیک، فعالیت می کند.
دوایی تصریح کرد : برای حضور شرکتهای حمل نقل بین المللی با این شرکتها در حال مذاکره هستیم.
وی از راه اندازی خوشههای مدل اقتصادی و خوشههای فناوری کارکردی مدیریتی در این پارک خبر داد و افزود : در زمینه ساخت این پارک تجربیاتی در کشور وجود دارد اما در تراز جهانی نیاز به تجربیات بیشتری داریم.
دوایی با اشاره به قرار گرفتن پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار پارک سلامت از امکان همکاری این دو پارک در حوزه اینترنت اشیا خبر داد.
وی از مذاکره با 50 شرکت و بانک در ایران و شرکتهای تراز اول در دنیا برای استقرار در پارک خبر داد و گفت : برای سرمایه گذاری در این پارک با 5 شرکت بین المللی در حال مذاکره هستیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد : برنامه کلیدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دوره، توسعه کسب و کارها است و ما به طور جدی به دنبال تقویت آن هستیم.
وی به تدوین و ابلاغ آیین نامه پیوست فناوری برای انجام مناقصات اشاره کرد و گفت : این پیوست با هدف حمایت از کالای با کیفیت ایرانی و توسعه فناوری در کشور تدوین و ابلاغ شده است.
پس از آن دکتر صدیق به عنوان مجری پارک علم و فناوری ICT توضیحاتی در خصوص پارکهای علم و فناوری در ایران و در دنیا عنوان کرد وگفت: پارکهای علم و فناوری باید به گونه ای عمل کنند که در ورودی دانش آموخته وارد شود و شرکت دارای محصول خارج گردد، شرکتهای دارای محصول تحویل بگیرد، شرکت دارای بازار ملی تحویل دهد و در نهایت شرکت دارای بازار ملی تحویل بگیرد و دارای بازار بین المللی تحویل نماید.
وی ادامه داد: یکی از کارهای اصلی ما در این پارک این است که شرکتهای جوان را که درآمد سالیانه 500 میلیون تومانی دارند تحویل بگیریم و با درآمد متوسط 5 میلیارد تومان تحویل دهیم. وی اشاره کرد پارک نباید به شرکتها صرفاً کمک مالی کند بلکه باید کمک کند تا شرکتها به بازار متصل شوند.
دكتر صدیق مهمترین برنامه پارک علم و فناوری ICT را در دو بخش ارائه طرح تجاری و طراحی برنامههای برتری بخش عنوان کرد و گفت در واقع این برنامه است که پارک را به سمت صنعت سوق خواهد داد.
مجری طرح پارك علم و فناوری ICT در ادامه افزود ما برای رسیدن به این هدف در 4 محور خدمات برتری بخش، برنامههای برتری بخش ، پروژههای پیشران و تجهیزات برتری بخش در حال کار هستیم.
وی در نهایت چشم اندازه پارک را استقرار 450 الی600 شرکت عنوان کرد.
در پایان جلسه مذكور ، دكتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور از راه اندازی شبکه نوآوری در کشور خبر داد و افزود : با راه اندازی این شبکه امکان تبادل اطلاعات فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه ما همگی در جبهه ای مقابل اقتصاد نفتی، در حال مبارزه هستیم، گفت: با وجود اقتصاد نفتی ، فرهنگ نادرستی در کشور شکل گرفته است که باید تلاش کنیم این تفکر اصلاح شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر اینکه از پژوهش و تولید دولتی محصول مناسبی به دست نمی آید ، خاطر نشان کرد: پژوهش، نوآوری و خلاقیت در بخش خصوصی با انگیزه انجام می شود و نتیجه می دهد و باید بخش دولتی فضا را برای فعالیت این بخش آماده کند.
وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما در کشور آموزش است؛ افزود: باید طوری برنامه ریزی شود که ما به طور مستمر در حال آموزش و یادگیری باشیم و اگر بتوانیم این الگو را در کشور پیاده سازی کنیم، می توانیم به موفقیت دست یابیم.
دکتر ستاری از راه اندازی شبکه نوآوری در کشور خبر داد و افزود: با راه اندازی این شبکه امکان تبادل اطلاعات، ایجاد می شود.
وی همچنین با اشاره به ضرورت توسعه ICT در کشور، گفت: توسعه این تکنولوژی در کشور بسیاری از رانتها و فسادها را از بین می برد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به نمونههایی از هوشمند سازی در حوزه حمل و نقل ، تاکید کرد: در برابر توسعه ICT مخالفتهایی وجود دارد اما توسعه این تکنولوژی فواید بسیاری برای کشور دارد و باید به طور جدی پیگیری شود.