ایران در زمینه هوش مصنوعی در رتبه سیزدهم جهان قرار دارد
در واقع Nature Index یک پایگاه داده از وابستگی های نویسنده و روابط نهادی است.
این نمایه کمک به مقالات تحقیقاتی منتشر شده در 82 مجله علوم طبیعی با کیفیت بالا را که توسط گروه مستقلی از محققان انتخاب شده اند، دنبال می کند.
در جدول 25 کشور برتر هوش مصنوعی که بر اساس تعداد کل انتشارات از سال 2015 تا 2019 رتبه بندی شده است، رتبه اول به چین با 318534 مقاله علمی و رتبه سیزدهم متعلق به ایران با 30221 است.
همچنین در جدول برترین سازمان های پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی، دانشگاه تهران در رتبه 59 در بین 100 موسسه برتر قرار گرفته است. پایگاه داده رتبه بندی SCImago در دانشگاه گرانادا، اسپانیا، کشورها و دانشگاه ها را بر اساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی در پایگاه داده Scopus رتبه بندی می کند. در این رتبه بندی از سه شاخص تحقیق، نوآوری و جامعه به صورت ترکیبی استفاده شده است.
در نسخه 2020 SCImago موضوع هوش مصنوعی زیرمجموعه ای از علوم کامپیوتر است که ایران را در رتبه پانزدهم جهان و رتبه اول در غرب آسیا قرار داده است.
همچنین در علوم شناختی به عنوان زیرمجموعه روانشناسی که یکی از رشته های مرتبط با هوش مصنوعی است، ایران رتبه 36 جهان و سوم در غرب آسیا را دارد.
ایران در رشته مهندسی برق و الکترونیک که بخشی از هوش مصنوعی است رتبه پانزدهم جهان و رتبه اول غرب آسیا را دارد.
یکی دیگر از مهم ترین رتبه بندی های جهانی که می تواند جایگاه دانشگاه های ایران را در علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی، نرم افزار و رباتیک نشان دهد، رتبه جهانی علوم کامپیوتر یا Computer Science Rankings (CSRankings) است.
در این رتبه بندی، مقالات محققان با نمایه های Google Scholar نمایش داده می شوند. در واقع، CSRankings یک رتبهبندی مبتنی بر اندازهگیری از برترین موسسات علوم کامپیوتر در سراسر جهان است. این رتبه بندی دانشگاه ها را در مناطق مختلف جهان دسته بندی می کند و تنها 50 دانشگاه برتر در کل جهان را نشان می دهد.این رتبه بندی معیارهای هر دانشگاه را بین سال های 2011 تا 2021 بررسی می کند.
براساس CSRanking، دانشگاه صنعتی شریف، موسسه تحقیقات علوم بنیادی IPM و دانشگاه علم و صنعت ایران در بین 100 موسسه برتر آسیا قرار گرفتند.
215000913.348