اولین جلسه فروم فناوری‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا با موضوع علم سنجی ارتباطات کوانتومی برگزار شد

شماره :
42503
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

اولین جلسه فروم فناوری‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا با موضوع علم سنجی ارتباطات کوانتومی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این فروم ابتدا اهداف اصلی طرح فناوری­‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا معرفی شد. این طرح با توجه به اهمیت و ضرورت پژوهش در حوزه فناوری­‌های کوانتومی در ابتدای سال 97 به عنوان یکی از موضوعات محوری پژوهشگاه  مطرح شد. پس از آن به معرفی فروم فناوری­‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا پرداخته شد و هدف از برگزاری جلسات فروم، تعامل با متخصصین و فعالان حوزه فناوری­‌های کوانتومی در راستای هم­ افزایی فعالیت­ها به صورت مداوم عنوان شد. مطالب مورد بررسی در جلسات فروم فناوری­‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا در سه حوزه ارتباطات، رمزنگاری و محاسبات کوانتومی خواهد بود که اولین جلسه از آن با عنوان علم سنجی ارتباطات کوانتومی برگزار شد.

در ادامه این جلسه، ابتدا زیر شاخه­‌‌های مختلف فناوری ارتباطات کوانتومی معرفی شد و بیان شد که با توجه به گستردگی حوزه از یک طرف و ضرورت پژوهش در این حوزه و محدودیت منابع و سرمایه ­ها از طرف دیگر لازم است که یک اولویت­ بندی بر روی زیرشاخه ­‌های این فناوری صورت بگیرد. یک روش­ تحلیل علمی در این راستا، استفاده از علم سنجی مدارک و تحلیل پتنت­‌های حوزه ارتباطات کوانتومی می ­باشد. البته در نهایت نتایج علم سنجی و تحلیل پتنت­ها در کنار ارزیابی وضعیت کشور و پتانسیل­‌های موجود، اولویت­‌های این حوزه را تعیین می­ کند.

پس از آن توضیحاتی در خصوص معرفی علم­ سنجی و روش­‌های تحلیل محتوا در آن داده شد و نرم افزار­‌های مورد استفاده برای این کار معرفی شدند. سپس نتایج حاصل از علم سنجی و تحلیل پتنت­‌های حوزه ارتباطات کوانتومی بیان شد که شامل موارد زیر می­باشد:

بررسی روند رشد مدارک و پتنت­‌های منتشر شده در حوزه ارتباطات کوانتومی
معرفی کشور‌های پیشرو، موسسات فعال و نویسندگان برتر در حوزه ارتباطات کوانتومی
جایگاه کشور ایران در حوزه ارتباطات کوانتومی در جهان و قاره آسیا
بررسی نحوه همکاری­‌های بین المللی در حوزه ارتباطات کوانتومی
بررسی نقشه­‌‌های دانشی حوزه ارتباطات کوانتومی و معرفی واژگان پرتکرار و حوزه­‌‌های دانشی نوظهور در این حوزه
اولویت­بندی زیرشاخه­‌‌های ارتباطات کوانتومی بر اساس نتایج علم­ سنجی و تحلیل پتنت­‌های این حوزه
استخراج اطلاعات جانبی از نتایج علم سنجی و تحلیل پتنت­­ها شامل مقایسه انواع منابع کوانتومی (درهم ­تنیده و تک فوتونی)، مقایسه انواع روش­‌های کدگذاری (متغیر گسسته و متغیر پیوسته) و اولویت­بندی حوزه­‌‌های دانشی مرتبط با شبکه­‌‌های کوانتومی

اولین جلسه از فروم فناوری­‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا با هم اندیشی فعالان حوزه فناوری­‌های کوانتومی و نظرسنجی از شرکت­کنندگان فروم به پایان رسید. طبق اظهار نظر شرکت ­کنندگان محتوای ارایه شده مورد استقبال واقع شد.  

X