اهتمام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه خدمات الکترونیکی در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر واعظی بابیان این مطلب افزود: با توجه به سرعت توسعه زیرساختهای ارتباطی در اقصی نقاط کشور، بزودی همانند شبکه تلفن ثابت که در بیشتر مناطق روستایی گسترش یافته، دسترسی به شبکههای پرظرفیت نیز به میزان قابل توجهی خواهد رسید.
وی بر لزوم همزمان برنامههای توسعه زیرساخت ارتباطی و فعالیتهای مرتبط با توسعه زیرساختهای اطلاعاتی تاکید کرد و ادامه داد: لازم است در این زمینه، حجم قابل توجهی از خدمات قابل دسترس در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته، به سرعت در اختیارآحاد مردم ساکن در این مناطق قرارگیرد.
در این جلسه گزارشی از پروژه مشترک سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران ) در خصوص موضوع توسعه خدمات الکترونیکی در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته ارائه شد.
گفتنی است این پروژه از اواخر سال گذشته آغاز شده است و اهداف اصلی آن تدوین سند راهبردی توسعه خدمات الکترونیکی روستایی در چارچوب نظام نامه اجرایی خدمات عمومی اجباری (USO)، ارائه برنامه عملیاتی و در نهایت اجرای چند پایلوت در مناطق محروم، نیمه برخوردار و برخوردار است
ازسویی دیگر،این سند با هدف ایچاد یکپارچگی، میان شاخصای کلان عملکردی، خدمات الکترونیکی انتخابی و زیرساختهای فنی به شکل مستمر تدوین میشود و مهمترین راهکارهای انتخابی درتدوین آن، تمرکز بر مدل معماری و بهره مندی از چرخه مدیریت خدمات است.
همچنین با توجه به ویژگیهای شبکههای پرظرفیتی که در حال توسعه در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته وجود دارد، محدودیتی در انتخاب حوزههای خدماتی وجود نخواهد داشت و تمامی خدمات اعم از اطلاع رسانی، کشاورزی، آموزشی و فرهنگی، سلامت و بهداشت، تعاملات روستائیان و افزایش مشارکتهای اجتماعی ایشان، گردشگری، خدمات پیشخوان دولت و…قابل گسترش خواهند بود.
ازسویی دیگر،با توجه به نتایج حاصل از پروژه تدوین سند راهبردی و برنامه ریزیهای آتی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح توسعه خدمات الکترونیکی در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته، به عنوان یکی از اولویتهای وزارت مدنظر خواهد بود.
در این طرح ضمن ادامه گسترش شبکههای ارتباطی و دسترسی، در چارچوب اکوسیستم خدمات عمومی اجباری و تمرکز بر اقلام دانشی توسعه ( اعم از زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی، توسعه منابع انسانی، ایجاد رژیمهای حاکمیتی و نهادی و همچنین نوآوری) به مواردی همچون توسعه سکوهای مور نیاز، راه اندازی شتاب دهندههای کسب و کار، تولید محتوا، تامین منابع مالی و…نیز اهتمام خواهد شد.