افتتاحیه کنفرانس زیرساخت اطلاعاتی کشور با حضور فعالان زیستبوم
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ کنفرانس زیرساخت اطلاعاتی کشور صبح امروز با حضور و مشارکت بخش های خصوصی و دولتی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس دکتر رضوی زاده، رییس پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات ضمن خوش آمد گویی به حاضران در این کنفرانس و با اشاره به اهمیت نقش پژوهش در زیرساخت اطلاعاتی کشور و اهداف برگزاری این کنفرانس، اظهار کرد: گرد هم آوردن و هم افزایی بازیگران و ذینفعان مختلف در حوزه زیرساخت اطلاعاتی، شناسایی مشکلات پیش روی صنعت زیرساخت اطلاعاتی و تلاش برای رفع آنها بر اساس ظرفیتهای موجود در کشور، حمایت از تولید و توان محصولات و خدمات داخل، تبیین برنامه توسعه و فرصتهای سرمایهگذاری و معرفی اسناد سیاست گذاری و تنظیم گری کشور در حوزه زیرساخت اطلاعاتی و معرفی و رونمایی از اسناد جدید سیاست گذاری و تنظیمگری کشور در حوزه زیرساخت اطلاعاتی از جمله اهداف برگزار برگزاری این کنفرانس میباشد.
دکتر رضوی زاده در ادامه با اشاره به اینکه محورهای این همایش بر اساس اهداف ذکر شده تنظیم شده است توضیح داد: نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده و خدمات ابری، برنامه توسعه و فرصتهای سرمایهگذاری مراکز داده و خدمات ابری و تامین و پشتیبانی پایدار مراکز داده و خدمات ابری از منظر مشارکت بخش خصوصی و دولتی از جمله محورهای این کنفرانس میباشند.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام برنامه های دیگر این کنفرانس، بیان کرد: همچنین در این کنفرانس چهار سند راهبردی مصوب در جهت تحقق اهداف زیرساخت اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات رونمایی خواهد شد که اصول حاکم بر خدمات مراکز داده و خدمات ابری، سند الزامات توسعه زیرساخت اطلاعاتی، سند الزامات توسعه قطب مراکز داده و منطقه ویژه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور، اسنادی هستند که از آن ها در این کنفرانس رونمایی به عمل می آید.
وی همچنین در ادامه با اشاره به فعالیتهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه بومیسازی و تامین و پشتیبانی در حوزه زیرساخت اطلاعاتی، بیان کرد: در پژوهشکده فناوری اطلاعات یکی از موضوعاتی که در پروژه پژوهش و تدوین طرح مرجع زیرساخت اطلاعاتی شبکه ملی و به آنها پرداخته شده است، شناسایی توان تولید داخل در بخش زیرساخت اطلاعاتی و اولویت بندی تجهیزات مورد نیاز در زیرساخت و اطلاعاتی متناسب با توان تولید داخل است؛ همچنین در پژوهشکده ارتباطات نیز نظام بومیسازی شبکه ملی اطلاعات تدوین و تهیه شده است.
دکتر رضوی زاده در پایان صحبت های خود ضمن تقدیر و تشکر از همکاری بخش خصوصی و دولتی در برگزاری این کنفرانس، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بزرگترین نهاد پژوهشی و دیده بان فناوری فاوا در کشور است که همکاری با دستگاه های مختلف در این حوزه از فناوری را به عهده دارد همچنین امیدواریم که این کنفرانس بتواند شناخت بهتری نسبت به وضعیت کشور در حوزه زیرساخت اطلاعاتی فراهم آورده و گامی در جهت بهره گیری هرچه بیشتر از فرصت های بالقوه این حوزه در مسیر پیشرفت و توسعه کشور باشد.
علی اصغر انصاری، معاون وزیر ارتباطات و مجری و دبیر شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات در ادامه آیین افتتاح کنفرانس زیر ساخت اطلاعاتی کشور گفت: این کنفرانس ششمین کنفرانسی است که تحت عنوان زیر ساخت شبکه اطلاعاتی تشکیل شد و برخی مطالعات در این کنفرانس رونمایی میشود. اهدافی برای این کنفرانس در نظر گرفته شده است که یکی از این اهداف نمایش دستاوردهای دولت سیزدهم و توانمندی های بخش خصوصی در زمینه زیرساخت های اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات است.
وی با اشاره به اینکه با دعوت از سیاست گذاران و تصمیم گیرندهها سعی داریم در این فرصت دو روزه هماهنگیهای لازم را انجام دهیم افزود: در این کنفرانس تکالیفی که در شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته شده مورد گفتگو قرار میگیرد. یکی از موارد بحث سهم اقتصاد دیجیتال است که تاثیرات زیادی در زیر ساخت اطلاعاتی خواهد داشت.
انصاری ادامه داد: در این کنفرانس همچنین چالشها و موانع توسعه را بررسی میکنیم. مراکز داده غیر اقتصادی وجود دارند که دولت مداخله کرده و سطح مداخله را بررسی میکنیم و در این رابطه اگر بخواهیم مراکز داده ایجاد کنیم موضوع مهم برق است که چگونه میتوان برق این مراکز را تأمین کرد.
وی همچنین به دیگر اهداف برگزاری کنفرانس زیر ساخت اطلاعاتی کشور اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هماهنگی و همرسانی بازیگران و ذینفعان مختلف زیستبوم زیرساخت اطلاعاتی از تجهیزات فعال و غیرفعال مراکز داده گرفته تا فراهمکنندگان انواع خدمات ابری در کشور و تلاش برای رفع مشکلات پیش روی صنعت است.
انصاری در پایان گفت: نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده و خدمات ابری، برنامه توسعه و فرصتهای سرمایهگذاری مراکز داده و خدمات ابری، بومیسازی مراکز داده و خدمات ابری از جمله محورهای این کنفرانس دوروزه هستند.
دکتر محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در افتتاحیه این کنفرانس ضمن تشکر از برگزاری این کنفرانس زیرساخت اطلاعاتی کشور که ابعاد مختلفی در بحث زیرساخت اطلاعاتی دارد، اظهار کرد: بخشی که مشخص شد ما میتوانیم به عنوان سازمان فناوری اطلاعات کمک کنیم بحث توسعه زیرساختهای اطلاعاتی اعم از مراکز داده و خدمات ابری است، موضوعی که در سازمان فناوری اطلاعات بر اساس مصوبه ۲۴۷ کمیسیون تنظیم مقررات در حال انجام است و در حال حاضر بررسی میکنیم که چه توسعه ای میتوانیم برای آن داشته باشیم.
با توجه به اینکه این کنفرانس دو روز است تمام ظرفیت های ارتباطی و گفتمانی در نشست ها وجود دارد از امیدواریم مجموعه های بیشتری از جمله دولتی و خصوصی در این نوع از نشست ها حضور پیدا کنند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران خاطرنشان کرد: خدمات ابری در کشور نیاز به ساماندهی دارد چه از نظر مصرف کننده و چه از نظر کل افرادی که در زیست بوم وجود دارند و یکی از چالش های موجود در این حوزه عدم شناخت مراکز داده خصوصی و دولتی میباشد و ظرفیت هایی که در این حوزه در کشور وجود دارد مشخص نیست.
وی همچنین در ادامه با اشاره به چالش های موجود این حوزه در کشور، تصریح کرد: رتبه بندی مراکز داده، ضرورت بازنگری و ارزیابی این رتبه بندی برای مراکز داده و شرکت های ارائه کننده خدمات ابری از دیگر چالش های موجود است که باید مشخص شود چه کسانی چه خدماتی را در این حوزه ارائه می دهند.
وی در ادامه عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۱ تنها زیرساخت فیزیکی، آن هم برای مراکز داده خصوصی مورد بررسی و ارزیابی قرار میگرفت، در سال ۱۴۰۲ بحث خدمات ابری و مراکز داده دولتی اضافه خواهد شد و در ادامه در سال های بعد برنامه های مورد نظر قرار گرفته برای بحث زیرساخت اطلاعاتی کشور تکمیل خواهد شد.