اعلام آمادگی پژوهشگاه ICT برای تحقق ایران هوشمند

شماره :
42426
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:40
دسته بندی

اعلام آمادگی پژوهشگاه ICT برای تحقق ایران هوشمند

دکتر وحید یزدانیان در حاشیه مراسم ایران هوشمند و آیین گشایش بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ، با تاکید بر اهمیت جامعه دیجیتال، اظهار کرد: موضوعاتی که می تواند ماهیت پژوهشی مرتبط داشته باشند در پژوهشگاه قابلیت بررسی دارد.

وی در خصوص همایش ایران هوشمند ادامه داد: این رویداد در میانه راه است و تبدیل ایران به ایران هوشمند مبتنی بر فعالیت شرکت های دارای ایده است.
یزدانیان تاکید کرد: پرورش ایده های خلاقانه ایران را می توان با توسعه بدنه ICT انجام داد. بیان ایده ها کار خوبی است ولی حمایت از آن مهمتر است تا این ایده ها در نهایت به محصول تبدیل شوند.
وی افزود: در حقیقت یکی از بسترها، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با داشتن زیرساخت و نیروهای متخصص و هیات علمی مجرب می تواند زمینه مناسبی برای مفهوم و درک مشترک بین صاحبان ایده فراهم کند.
یزدانیان در پایان اعلام کرد که پژوهشگاه متبوعش برای تبدیل شدن به یکی از بازوهای تحقق ایران هوشمند آمادگی کامل دارد.

فضای مجازی مشارکت مردم را در اداره کشور آسان‌تر کرده است 
همچنین حسن روحانی رئیس جمهوری در این همایش، ضمن بیان اینکه انقلاب بزرگ دیجیتالی یک فرصت برای کشور است، گفت: امروز همه شهرها و 78 درصد روستاهای کشور از اینترنت پرسرعت و یا اینترنت همراه نسل سوم و چهارم برخوردارند و یکی از افتخارات بزرگ دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه ایجاد فضای جدید برای کسب و کار و تحولات اجتماعی و سیاسی است.
وی با بیان اینکه امروز در بحث فضای مجازی و یا حرکت در مسیر ایران هوشمند، تنها اقتصاد و اشتغال مطرح نیست، افزود: حتی از لحاظ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، این فضای مجازی است که مشارکت مردم را در همه امور کشور آسان‌تر کرده است، روزانه به مسئولان و حاکمان نمره می‌دهد که تا چه حد دارای مقبولیت و حتی مشروعیت هستند و همچنین برای تحولات اجتماعی و جامعه ایرانی فرصت‌های مناسب بوجود آورده است.
روحانی با بیان اینکه امروز یک استارتاپ قادر است، اشتغال عظیمی برای کشور ایجاد نماید، افزود: اینکه یک استارتاپ بتواند یک میلیون و 600 هزار شغل طی 4 سال ایجاد نماید، افتخار بزرگی برای نسل جوان و تحصیلکرده و همچنین رفاه اجتماعی مردم است. امروز مردم می‌توانند از طریق همین استارتاپ‌ها سفرهای درون شهری خود را انجام دهند که این امنیت و رفاه را فضای مجازی بوجود آورده است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز بین واقعیت موجود در فضای مجازی که شرایطی مدرن است با شرایط سنتی دیروز، فاصله‌ای بسیار زیاد وجود دارد، تأکید کرد: باید این فاصله را کم کنیم که البته این کار آسانی نیست و اگر این جمع جوان وجود نداشت و اراده قدرتمند جوانی نبود، قطعاً عقب‌نشینی می‌کردند.
روحانی در جمع نمایندگان شرکت‌های کسب و کار نوپا و استارتاپ‌ها که در فضای اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کنند، گفت: از همه کسانی که در این فضا فعالیت می‌کنند، از جمله نسل جوان، دانشگاهیان، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها تشکر و قدردانی می کنم.

لزوم حرکت از رگولاتوری به توانمندسازی
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در بخشی از این مراسم با بیان اینکه دولت‌ها در عرصه اقتصاد دیجیتال باید از رگولاتور به توانمندساز تبدیل شوند، گفت: ما باید در دولت تصدی‌گری را کم کنیم زیرا اکنون در شرایطی هستیم که حتی رگولاتور نیستیم و تصدی‌گری داریم. پس از آن باید بخش خصوصی را توانمندسازی کنیم تا خودش اقداماتی را انجام دهد.
وی با اشاره به زمان انتخابش برای نقش وزارت ارتباطات، بیان کرد: در آن زمان مهمترین دغدغه رییس‌جمهوری که به من ارجاع داد، اشتغال بود. به همین دلیل هدف ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در سال را با من مطرح کرد و ما نیز برای این کار جلسات متعددی داشتیم، مطالعات بین‌المللی کردیم و دریافتیم که اقتصاد دیجیتال که در حال رشد است، عاملی موثر و ارزشمند است.
به گفته این مقام مسئول، دولت‌ها در عرصه اقتصاد دیجیتال باید از رگولاتور به توانمندساز تبدیل شوند.
گفتنی است در این مراسم، تعدادی از مدیران جوان شرکت‌های نوآفرین موفق در نشستی صمیمانه با روحانی به تشریح فعالیت‌های خود و همچنین وضعیت این شرکت‌ها از ابتدای فعالیت تاکنون پرداخته و مشکلات پیش روی خود را در ادامه راه مطرح و از رئیس جمهور برای حمایت از استارت آپ‌ها و کسب و کارهای نوین تقاضای کمک کردند.
روحانی پس از شنیدن سخنان این جوانان فعال و نوآفرین و شنیدن مشکلات مدیران جوان این شرکت ها دستور داد جلسه ای با حضور مدیران شرکت ها با وزارتخانه ها و دستگاه های مربوط برای حل مشکلات و موانع مطرح شده در راه فعالیت های این شرکت ها برگزار شود.

X