اختصاص 170 میلیارد تومان برای حمایت پنج ساله از جویشگرهای بومی؛ افزایش محتوا و خدمات بومی

شماره :
43431
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:42
دسته بندی

اختصاص 170 میلیارد تومان برای حمایت پنج ساله از جویشگرهای بومی؛ افزایش محتوا و خدمات بومی

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر (موتور جستجوی بومی) با بیان اینکه این شورا نقش هدایت موضوعی، محتوایی ودستاورد‌های طرح جویشگر را برعهده دارد، گفت: 170 میلیارد تومان برای حمایت پنج ساله از جویشگر‌های بومی اختصاص یافته است که محور عمده این حمایت‌‌های در زمینه تولید محتوا و ارائه خدمات بومی است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) دکتر علیرضا یاری رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه به حمایت‌‌های مجموعه وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات از راه اندازی، توسعه و ارایه سرویس‌های جویشگر‌های بومی اشاره کرد و افزود: تامین هزینه‌‌های راه اندازی اولیه، فراهم کردن زیرساخت‌‌های موردنیاز، تامین حمایت‌‌های قانونی، تامین هزینه تحقیقات و پژوهش، تامین هزینه‌‌های پشتیبانی و نگهداری از جمله این حمایت‌ها است.
بنا بر این گزارش وی ارایه سرویس متناسب با فرهنگ، خط و زبان داخلی، ارایه سرویس‌‌های مبتنی بر موبایل، ارایه سرویس‌‌های مبتنی برمکان، دسترسی به سایر پایگاه‌‌های دولتی و غیردولتی که امکان دست یابی آن از طریق سایر موتور‌های جستجو دشوار است و دسترسی به اطلاعات دینی و مذهبی را از راهبرد‌های خرد طرح جویشگر بومی دانست و اظهار کرد: برای دستیابی به اهداف راهبردی طرح جویشگر بومی پروژه‌‌های متعددی تعریف و اولویت بندی شده و متناسب با هر پروژه، بودجه لازم پیش بینی می‌شود.
یاری، سیاست گذاری طرح، هماهنگی و تنظیم رویه‌ها، تصویب و ابلاغ تصمیم‌‌های کلان راهبری طرح، تایید امور مربوط به برنامه ریزی، اولویت بندی ونحوه اجرای پروژه‌ها، نظارت برحسن اجرای امور و تایید گزارش‌‌های ذیربط برای ارایه در شورای عالی فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نظارت کلان و هدفمند بر طرح و تصویب و نظارت بر هزینه کرد بودجه طرح را ماموریت‌‌های شورای راهبری طرح جویشگر بومی برشمرد.
** توجه ویژه جویشگر‌های بومی به محتوای داخلی و خدمات بومی
وی با اشاره به اینکه خدماتی که توسط جویشگر‌های غیربومی نظیر گوگل ارایه می‌شود، فاقد کاربری بومی و محلی است ودربرخی از حوزهها نیزکامل نیست افزود: توجه ویژه جویشگر‌های بومی به محتوای داخلی و خدمات بومی است.
یاری بیان کرد: این امکان، فرصتی مغتنم برای کاربران ایرانی است تا از موضوع‌هایی که در دسترس جویشگرهایی نظیر گوگل نیست، استفاده کنند.
به گفته رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه، موتور جستجوی ایرانی فضایی را ایجاد می‌کند تا محتوای بومی مانند مستند‌های متنی، صوتی، ویدئویی و سایر نیاز کاربران ترویج یابند.
یاری بیان کرد: گسترش خط و زبان فارسی، ترویج موضوع‌‌های فرهنگی، ایجاد زنجیره ارزش خدمات مبتنی بر محتوای داخلی، پوشش دهی گویش‌‌های ایرانی، توسعه محتوای داخلی و افزایش ترافیک مبتنی بر محتوای داخلی و توسعه ایده‌ها از الزام‌‌های مهم برای ایجاد جویشگر‌های بومی است.
وی با بیان اینکه درمجموع 170 میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی موتور‌های جستجوگر بومی در نظر گرفته شده است، افزود: این بودجه طی پنج سال آینده باید صرف توسعه جویشگر‌های بومی شود.
یاری از 'یوز' و 'پارسی جو' به عنوان دو جویشگر بومی که تاکنون فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده اند، نام برد و افزود: با وجود فعالیت آزمایشی، شمار کاربران این جویشگرها به طور مرتب روند افزایشی دارد و با ارایه خدمات و سرویس‌‌های جدید، پیش بینی می‌شود شمار کاربران در آینده نزدیک به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
دبیر شورای راهبری طرح جویشگر با بیان اینکه نسخه آزمایشی جویشگر 'پارسی جو' در حال ارایه خدمات به مراجعان است، گفت: راه اندازی رسمی این جویشگر در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت.

X