اختتامیه سیزدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اختتامیه این مراسم دکتر اصلانی مقدم دبیر انجمن فرماندهی و کنترل ایران، بیانیه پایانی سیزدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران را قرائت کرد. در این بیانیه آمده است :
بسمه تعالی
با استعانت از خداوند متعال ، سیزدهمین کنفرانس علمی فرماندهی و کنترل در ایام مبارک دهه فجر با همکاری و مشارکت سازمان ها، دانشگاه ها ومراکز علمی و تحقیقاتی کشور و با حضور فعال تعداد قابل توجهی از پژوهشگران، محققان، متخصصین ، صاحب نظران، اساتید ودانشجویان با محوریت انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران ومیزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با شعار " فرماندهی و کنترل، فناوری های نو، پیشرفت ملی" درروزهای 16 لغایت 19 بهمن ماه 1400 در محل پژوهشگاه بر اساس محور های 7 گانه در زمینه های مدیریت راهبردی، توسعه علوم و فناوری های نو ظهور،امنیت، شبکه ملی اطلاعات، ، توسعه زیر ساخت ها،فضای سایبر، هوشمند سازی برگزار گردید. به رغم شرایط خاص اپیدمی کرونا، استقبال و حضور محققان در مشارکت این کنفرانس برای ارائه مقالات، برگزاری و شرکت در کارگاه های آموزشی و نشست های میز گرد مسأله محور، در فضای حقیقی و مجازی در خور توجه بوده است و بنا به اظهار شرکت کنندگان، متأثر از زیر ساخت های فراهم شده، میزگردهای تخصصی، ارائه مقالات و کارگاه ها از کیفیت مطلوبی برخوردار بود. انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران با سپاس و قدردانی از همه مدیران و محققان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ، اعضای کمیته های علمی و اجرایی و دبیرخانه اجرایی منتخب از مؤسسه عملیات نوین وابسته به انجمن، که با برنامه ریزی مناسب کنفرانس را از نظر کیفی و کمی ارتقاء داده اند تشکر می نماید. امیدوار است دستاوردهای علمی کنفرانس در جهت اهداف و موضوعات اشاره شده در محور های 7 گانه کنفرانس و پیشرفت کشور مؤثر واقع گردد. متأثر از خروجی میزگردها، مقالات، کارگاه وبا بهره گیری ار نقط نظرات اساتید و محققین ، بیانیه پایانی کنفرانس به شرح زیر اعلام می شود:
1- فناوری های نو با سرعت و شتاب فراوان در ابعاد زندگی بشر نفوذ کرده و زیست بوم نوینی را در مناسبات جهانی و ملی بوجود آورده است. این تحول با نفوذ فناوری های تحول گرا از جمله زنجیره های بلوکی، هوش مصنوعی، IOT، کوانتوم، ارتباطات نسل جدید پهن باند، ارتباطات ماهوارهای منظومهای، رایانش ابری، صنعت نسل چهارم و پنجم و فناوری های سایبری و دیجیتالی روبه رشد وتزاید است . بنابراین مراکز علمی و دانشگاهی و صنایع دانش بنیان با تکیه بر توان و ظرفیت های داخلی می بایست با اشراف و تسلط بر این فناوری ها شرایط را برای بهره برداری از فرصت ها وکاهش تهدیدات و آسیب های آن مهیا سازند.
2- شرایط حاکم بر مدیریت اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و امنیتی کشور در شرایط تحریم ، ضرورت بهره مندی از قابلیتهای فرماندهی و کنترل را برای گذر از شرایط موجود به سمت تعادل امن و با ثبات اجتناب نا پذیر نموده است بنابراین توصیه می شود جامعه علمی و دانشگاهی صنعتی کشوردر جهت تبیین مبانی نظری وپایه، ارائه چارچوب های بومی توسعه و برنامه ریزی منعطف وماندگار در فضای فرماندهی عملیات مشترک شبکه ای در ابعاد مورد نظر به صورت امن و پایداراهتمام ورزند.
3- شرایط جغرافیایی و موقعیت ژئو پلتیک و وجود حوادث بحرانی در کشور از جمله زلزله، سیل، محیط زیست، مسایل اقلیمی ونظائر آن، ضرورت برنامه ریزی منسجم و همگرا را برای سازمان های درگیر در مدیریت و اداره این بحران ها ضروری نموده است. بدیهی است پاسخ به این معضلات توجه ویژه و تخصصی به حوزه فرماندهی و کنترل با نگاه انسجام بخشی به فرآیندهای شبکهای متعامل در حوزه های مسئولیتی سازمان ها را ایجاب مینماید، رویکرد جایگزین نمودن توسعه سیستمی و نظام مند به جای توسعه بی رویه فناوری در مدیریت بحران ضروری است.
4- عدم آشنایی جامعه علمی با کارکردهای حوزه مرتبط با فرماندهی و کنترل و به تبع آن دست اندرکاران مدیریتی و اجرائی کشور به شکل بارزی مشهود است . نگاه بخشی به توسعه فناوری بدون یک برنامه منسجم و هدفمند و عمل گرا نمی تواند در حل مسائل کشور تأثیر چندانی داشته باشد، لذا پیشنهاد می شود آموزش وتحصیلات تکمیلی این حوزه در وزارت علوم ، دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور در تحقیقات نظری و بنیادی، تحقیقات کاربردی و تحقیقات توسعهای مورد توجه قرار گرفته وفعال شود.
5- تدوین قوانین ، مقررات ، دستورالعمل ها واستانداردهای حاکم بر تعاملات و ارتباطات بین سازمانی و مدیریت و فرماندهی شرایط بحران می بایست مورد توجه مراکز قانون گذاری و سیاست گذاری قرار گرفته تا مسیر ی مناسب و اثر بخش برای تحول بنیادی حل مسائل بحرانی کشور ایجاد شود.
6- سازماندهی ظرفیت های موجود و شناسایی شبکه های فعال درشتیبانی از نیازهای حوزه های تخصصی مدیریت فرآیندها در عملیات شبکه ای و سایر موارد مرتبط با آن تاکید میگردد.
7- به دلیل شرایط ویژه سیاسی، امنیتی و تهدیدات و آسیب های فناوریهای نو در زیر ساخت های حساس و حیاتی کشور بویژه فضای سایبری ودیجیتالی کشور واحتمال اختلال و آسیب در فرآیندهای وابسته به آن، تأکید می گردد به موضوع امنیت وپایداری و تاب آوری حوزه های اقتصادی و کسب و کار، امور اجتماعی و فرهنگی، سیاسی وامنیتی بر اساس معماری جامع و یکپارچه فرماندهی و کنترل توجه شده بنحوی که شرایط برای کاهش آسیب پذیری در فضای دیجیتالی ودر بستر شبکه ملی اطلاعات فراهم گردد.
8- فراهم سازی بستر در حوزه های مرتبط، با همگرایی وایجاد قواعد مشترک برای اقدامات تحول ساز، تبادل نظر، شناسائی و تجزبه و تحلیل نارسائی ها، ترویج و گفتمان سازی، تقویت تعاملات بین المللی و تنظیم گری و استاندارد سازی توسط انجمن علمی فرماندهی و کنترل به عنوان مرجع تخصصی با همیاری و همکاری دانشگاه ها، مراکز مطالعات راهبردی و پژهشگاه ها علمی –تحقیقاتی همواره مورد تأکید می باشد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته مجددا از اهتمام مدیران و مجریان محترم کنفرانس سیزدهم تشکر و قدردانی می شود.